27 Φεβ 2014

Νέο σοκ : Φορολογούν όσους έχουν εταιρικά κινητά !

Ξέραμε εδώ και δεκαετίες πως το ελληνικό κράτος, και οι κυβερνήσεις, που το εκπροσωπούν, θεωρούν τα ακίνητα ως την αγελάδα, την οποία αρμέγουν φορολογικά για να εισπράττουν έσοδα, ειδικά όταν αυτά υστερούν. Πρόκειται, άλλωστε, για μια πολιτική, την οποία.......
εφαρμόζουν συστηματικά και με ευλαβική συνέπεια μέχρι σήμερα.

Φαίνεται, όμως, ότι στην αναζήτηση εσόδων - λόγω έλλειψης βούλησης για λήψη επί της ουσίας μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής -, ψάχνουν και άλλες... αγελάδες για άρμεγμα. Και από τα ακίνητα πέρασαν στα κινητά ! Όχι στα κινητά περιουσιακά στοιχεία, αλλά στα κινητα τηλέφωνα !

Κι αυτό, γιατί στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, η Εφορία τιμωρεί όσους εργαζόμενους έχουν κάνει το... έγκλημα να έχουν εταιρικό κινητό τηλέφωνο. Δηλαδή, η εταιρεία, στην οποία εργάζονται, να τους καλύπτει αυτό το - βασικό για πολλούς επαγγελματίες - έσοδο. Με ποιο τρόπο ;

Φορολογώντας αυτή την παροχή με συντελεστή έως και 42% ! Δείτε πώς :

Στον Κώδικα προβλέπεται ότι η παροχή κινητού τηλεφώνου ή η κάλυψη μέρους ή του συνόλου του λογαριασμού του κινητού τηλεφώνου, που χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος, αποτελεί εισόδημα για τον τελευταίο, προστίθεται στο εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες.

Δηλαδή, πολύ απλά, αν ένας φορολογούμενος μισθωτός κάνει κάθε μήνα λογαριασμό 100 ευρώ στο εταιρικό του κινητό, που σημαίνει 1200 ευρώ το χρόνο, θα πληρώσει - για αυτή την παροχή - φόρο έως και 504 ευρώ, ανάλογα με τα υπόλοιπα εισοδήματά του !!! Έτσι, απλά... από το πουθενά.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σκεφτείτε πως ήδη αυτός ο λογαριασμός κινητής - όπως και κάθε λογαριασμός, εταιρικός ή μη - έχει ήδη φορολογηθεί διπλά : με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας - 12% έως και 20% στο λογαριασμό - και με το ΦΠΑ, ο οποίος υπολογίζεται όχι επί του καθαρού ποσού των χρεώσεων, αλλά επί του νέου ποσού, μαζί με το τέλος ! Δηλαδή, ένας φόρος πάνω στο φόρο, στους οποίους θα επιβληθεί και άλλος, τρίτος φόρος, στην περίπτωση των εταιρικών συνδέσεων !
Πηγή : news.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...