31 Μαρ 2015

Τι είναι η γυναικεία εκσπερμάτιση και πότε συμβαίνει;

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου.
Πράγματα που δε γνωρίζουμε για τη γυναίκα και τον οργασμό........

Πόσους οργασμούς μπορεί να έχει η γυναίκα κάθε φορά
Σε σχέση με τον άντρα, η γυναίκα έχει το προνόμιο περισσότερων οργασμών σε μια σεξουαλική επαφή. 0 αριθμός αυτός (1 έως 5 συνήθως) μπορεί να αλλάζει κάθε φορά και ο πρώτος οργασμός είναι πάντα πιο έντονος. Η δυνατότητα αυτή της γυναίκας να έχει περισσότερους οργασμούς πολλές φορές την οδηγεί στο "κυνήγι" των πολλών οργασμών, κάτι που μπορεί να της προκσλέσει μεγαλύτερο άγχος και λιγότερη απόλαυση. 0 λόγος για τον οποίο πολλοί ασχολούνται με τον αριθμό των οργασμών, οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί στοιχείο που μπορεί να μετρηθεί με αριθμούς, σε αντίθεση με την ποιότητα του οργασμού, για την οποία δεν υπάρχει αντικειμενική βαθμολογία

Τι είναι ο πολλαπλός οργασμός; Πολλές γυναίκες έχουν την ιδιότητα να φτάνουν σε οργασμό περισσότερες από μια φορές κατά τη διάρ­κεια μιας σεξουαλικής επαφής. 0 πρώτος οργασμός είναι ο πιο έντονος, ενώ οι επόμενοι λιγότερο έντονοι, ολλά πολύ ευχάριστοι επίσης. Οι άντρες δεν μπορούν να έχουν περισσότερο οπό έναν οργασμό στη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής επειδή το πέος χαλαρώνει αμέσως μετά την εκσπερμάτιση και μεσολαβεί πάντα κάποιος χρόνος μέχρι την επόμενη στύση.

Από τι εξαρτάται ο αριθμός των οργασμών κάθε φορά στη γυναίκα;
0 αριθμός των οργασμών εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του οργασμού της κάθε γυναίκας, σημαντικό όμως ρόλο παίζουν η ποιότητα της επαφής και η συμ­μετοχή του άνδρα. Μερικές γυναίκες έχουν την ιδιότη­τα να έχουν αλλεπάληλους μικρούς οργασμούς, αντί του συνηθισμένου ενός. Άλλες πάλι γυναίκες που συ­νήθως έχουν έναν οργασμό, μπορούν κάποιες φορές να έχουν και ένα δεύτερο ή τρίτο, απομακρυσμένους χρονικά από τον πρώτο.

Η γυναίκα έχει εκσπερμάτιση;
'Οχι, με την έννοια της εκσπερμάτισης του άντρα. Η εκσπερμάτιση στον άντρα περιέχει σπερματοζωάρια, που συμμετέχουν στη συνέχεια στη γονιμοποίηση του ωαρίου. Στη γυναίκα αμφισβητείται η έκκριση υγρών τη στιγμή του οργασμού που θα μπορούσαν να θεωρη­θούν "γυναικεία εκσπερμάτιση." Παρόλα αυτά ορισμέ­νοι ερευνητές έχουν εντοπίσει όχι μόνο τέτοια υγρά, αλλά και τα σημεία που τα εκκρίνουν.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού
Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102
Ε-mail: info@sexmedic.gr
Πηγή: boro.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...