30 Μαρ 2015

Financial Times: Μένει ο φόρος ακινήτων και αυξάνεται ο ΦΠΑ σε νησιά

Για υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς στο Brussels Group κάνουν λόγο οι Financial Times, τονίζοντας πως ήδη η ελληνική πλευρά συμφώνησε........
στην αύξηση του ΦΠΑ σε τουριστικά νησιά και στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για ένα ακόμη χρόνο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Αθήνα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ωστόσο παραμένουν διαφορές.

Οι Financial Times τονίζουν ότι οι πιστωτές απαίτησαν η Ελλάδα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις πριν «ξεκλειδώσουν» τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.

Και οι δύο πλευρές είχαν σχεδόν αδιάκοπες συζητήσεις το Σαββατοκύριακο.

Αξιωματούχοι που είδαν τη λίστα είπαν πως αν και περιείχε παραχωρήσεις, δεν είχε λεπτομέρειες σε ορισμένα πεδία που είχαν δημιουργήσει προβληματισμό σε προηγούμενες συζητήσεις.

Η ελληνική πλευρά - σύμφωνα με το δημοσίευμα - έχει υποχωρήσει σε δυο κρίσιμες απαιτήσεις των πιστωτών. Την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, μέτρο που νωρίτερα είχε αποκλείσει ο Γ. Βαρουφάκης, αλλά και στην διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

Η παραχώρηση για τον φόρο ακινήτων φαίνεται να αποτελεί κεντρικό σημείο του καινούργιου σχεδίου. Θα φέρει νέα έσοδα ύψος 2,5 δισ. ευρώ και θα ενισχύσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 σε σχεδόν 3,5 δισ., σύμφωνα με ελληνικές εκτιμήσεις.

Ωστόσο στην λίστα δεν περιλαμβάνονταν αλλαγές στην εργατική νομοθεσία και το ασφαλιστικό σύστημα, δυο περιοχές που οι ελεγκτές επιμένουν ότι είναι κρίσιμες για το πρόγραμμα. «Παρέμειναν κόκκινες γραμμές», ανέφεραν οι Έλληνες αξιωματούχοι.
Πηγή: newsbeast.gr
NewsRoom Mykonos Ticker


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...