27 Μαρ 2015

Στην Μύκονο σήμερα, η Google Ελλάς!! Ψηφιακή «αγκαλιά» για τουριστικές εταιρείες (infographics)

Σήμερα στην Μύκονο,  η Google Ελλάς: Ψηφιακή «αγκαλιά» για τουριστικές εταιρείες.
To Grow Greek Tourism Online, της Google θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, με θέμα την "αποτελεσματική προβολή των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο" στο Saint John Hotel Villas & Spa στις 27 Μαρτίου και ώρα....
5.00 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να εγγραφούν, δωρεάν, στην διεύθυνση που βρίσκεται εδώ.

Η Google προσκαλεί τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις σε εκδηλώσεις με θέμα την αποτελεσματική προβολή τους στο διαδίκτυο. Γιατί είναι σημαντικό και για μία μικρομεσαία τουριστική επιχείρηση να είναι online!!

H Google Ελλάδος επεκτείνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων για τη ψηφιακή προβολή και διαφήμιση.

Στόχος, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Την επέκταση του προγράμματος εκπαίδευσης ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού πάνω στη χρήση τεχνολογικών εργαλείων για την ψηφιακή προβολή, επικοινωνία και διαφήμισή τους, με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου μέρους του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος προς αυτές, ανακοίνωσε η Google Ελλάδος.

Το πρόγραμμα «Grow Greek Tourism Online» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 πιλοτικά από την 
Κρήτη και θα επεκταθεί σε έξι νέες περιοχές της χώρας για το 2015: 
  1. Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη), 
  2. Ιόνιοι Νήσοι (Κέρκυρα), 
  3. Πελοπόννησος (Καλαμάτα), 
  4. Αττική (Αθήνα), 
  5. Κυκλάδες (Μύκονος),
  6. Δωδεκάνησα (Ρόδος). 

Υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα αφορά κατ' αρχάς σε μία ενημερωτική εκδήλωση ανά περιοχή όπου ειδικοί θα παρουσιάζουν στους επιχειρηματίες τα εργαλεία, τις τεχνικές και τα στοιχεία (ποιες αναζητήσεις πραγματοποιούν όσοι ταξιδεύουν, από προέρχονται οι τουρίστες της περιοχής τους κοκ.) που πρέπει να λαμβάνουν υπ” όψιν ώστε να αναπτύξουν την online παρουσία τους και να «χτυπήσουν» τις αγορές ενδιαφέροντος.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες προς παρακολούθηση. 

Επίσης, μέσω του προγράμματος οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε μία τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης και σε ένα ευρετήριο πιστοποιημένων συνεργατών, ώστε οι επιχειρηματίες να λαμβάνουν καθοδήγηση για την εφαρμογή των όσων μάθουν μέσω των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις και η γραμμή υποστήριξης είναι δωρεάν για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, ενώ η χρήση των εκάστοτε υπηρεσιών της Google ακολουθούν την τυπική τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας (ορισμένα εργαλεία παρέχονται δωρεάν, ενώ έτερα υπόκεινται σε χρεώσεις).

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Google Ελλάδος, στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει το «οικοσύστημα» εταιρειών στην Ελλάδα που αξιοποιούν το Διαδίκτυο για την επικοινωνία και την προβολή τους, με μελλοντικά οφέλη και για την ίδια την Google, η οποία κατέχει «δεσπόζουσα» θέση στην αγορά της διαδικτυακής διαφήμισης.
Η ευκαιρία του διαδικτυακού περιεχομένου για τον τουρισμό

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εμπειρία της Κρήτης, οι μισές από τις 600 περίπου μικρομεσαίες εταιρείες που συμμετείχαν στην πιλοτική φάση του προγράμματος δεν διέθεταν ούτε καν ιστοσελίδα.

Οι εκπρόσωποι της Google μοιράστηκαν εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ σύμφωνα με τις οποίες ο τουρισμός συνεισέφερε περίπου 17 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία το 2014 (αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 20,5% του ΑΕΠ και το 20% της απασχόλησης) και μελέτη του Oxford Economics (“Tourism Economics: The Impact of Online Content on European Tourism”, 2013), σύμφωνα με την οποία μια αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του ελληνικού τουριστικού κλάδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία αναζητήσεων της Google, ημερησίως πραγματοποιούνται πάνω από 537.000 αναζητήσεις για ξενοδοχείο στην Ελλάδα, πάνω από 87.000 αναζητήσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου και πάνω από 8.000 για ενοικίαση ιστιοπλοϊκού στην Ελλάδα. Ωστόσο, στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Oxford Economics, μόνο το 10% των διεθνών τουριστικών αφίξεων προέρχεται μέσω του Διαδικτύου λόγω της χαμηλής διαδικτυακής παρουσίας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ τόνισαν ότι το 2015 αναμένεται να είναι μία ακόμη χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό με 25 εκατ. αφίξεις να αναμένονται, «εφόσον τηρηθούν δύο προϋποθέσεις», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, δηλαδή «να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ και να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη».

Οι εκπρόσωποι των Google, ΕΟΤ και ΣΕΤΕ συμφώνησαν πως η ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων και της διαδικτυακής παρουσίας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορεί να «ανοίξει» ακόμη περισσότερο την ελληνική αγορά τουρισμού.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων και να εγγραφούν στην διεύθυνση που βρίσκεται εδώ.
Δηλώστε Συμμετοχή
https://events.withgoogle.com/ggto/pages/arkhike/
Η υλοποίηση του προγράμματος «Grow Greek Tourism Online» εντάσσεται στην ευρύτερη πανευρωπαϊκή στρατηγική της Google για δράσεις ανά χώρα που προωθούν την αύξηση της παρουσίας των επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο.
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...