31 Μαρ 2015

Γ. Σακελλαρίδης: Δεν θα εισπράξουμε ΕΝΦΙΑ το 2015

«Η κυβέρνηση δεν θα εισπράξει ΕΝΦΙΑ για το 2015» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ANT1). Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και πρόσθεσε.......
ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί ένας άλλος νόμος για την ακίνητη περιουσία, ο οποίος όμως «θα πρέπει να είναι σωστά μελετημένος και να "κουμπώσει" πάνω σε πραγματικά στοιχεία της οικονομίας».

Η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ προκάλεσε για ακόμα μία φορά σύγχιση στην κυβέρνηση, καθώς υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Οικονομικών δήλωσε χθες ότι ο φόρος πρέπει να αλλάξει, αλλά όσο δεν υπάρχει νομοθετική παρέμβαση, ισχύει ό,τι προβλέπεται σήμερα, ενώ στη λίστα της κυβέρνησης που συζητείται με τους δανειστές δεν προβλέπεται η κατάργησή του. Ομως, η απάντηση του Μαξίμου ήταν άμεση, με παράγοντές του να αναφέρουν ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η άμεση αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Σε οτι αφορά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την θετική έκβασή τους. Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι «το Eurogroup πρέπει να γίνει σύντομα, θα είναι χρήσιμο» και πρόσθεσε ότι «στο αυριανό Euro Working Group θα γίνει ενημέρωση μέσα από τους θεσμούς που διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες, όπου έχει γίνει πολύ δουλειά. Εκτιμάμε, θέλουμε και υπάρχουν οι προϋποθέσεις ότι θα γίνει άμεσα συνεδρίαση του Eurogroup».

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις της κυβέρνησης στον τομέα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, αλλά και τις κόκκινες γραμμές, απάντησε: «Οι απαντήσεις έχουν δοθεί, η στάση της κυβέρνησης και του κάθε κόμματος μπορεί να κριθεί από τον κόσμο. Επιχειρήματα για τη συμφωνία έχουν ειπωθεί και από τις δύο πλευρές. Η πολιτική του μνημονίου έχει τελειώσει. Αυτό που είπε και χθες ο κ.Τσίπρας είναι ότι δεν μπορείς να σφίξεις άλλο το ζωνάρι, η λιτότητα τελείωσε. Σε μια διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις. Οι κόκκινες γραμμές είναι οι συντάξεις, τα εργασιακά και η αύξηση ΦΠΑ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνηση με το δίλημμα «αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ή καταβολή συντάξεων και μισθών», απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε δίλημμα, συντάξεις ή ΔΝΤ. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε διασφαλίζοντας ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Για τον έλεγχο των καταθέσεων ο κ. Σακελλαρίδης, είπε: «Όλοι γνωρίζουμε ποιοι έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Έχουν προκύψει πολλές λίστες και το ερώτημα είναι τι γινόταν τον τελευταίο καιρό. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία από την κ.Βαλαβάνη και τον κ.Νικολούδη. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μαύρα χρήματα».

Τέλος, αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός παρουσίασε όλα τα βήματα, εξήγησε τα βήματα που έγιναν μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα».
Πηγή: kathimerini.gr
NewsRoom Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...