27 Μαρ 2015

Το απόγευμα, καιρού επιτρέποντος, η ρυμούλκηση του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

photo: Μαριάνθη Βρετού-Κάσος
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία
Το απόγευμα της Παρασκευής, και μετά την εξασθένηση των ανέμων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος»,.......
που προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.
photo: Γιάννης Εμίρης 
Ατενίζοντας την Κάσο εγλωβισμένοι από χθες βράδυ στο «Βιτσέντζος Κορνάρος»
Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο, με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια. Σήμερα, Παρασκευή, θα επιχειρήσει να κατευθυνθεί εκ νέου στο λιμάνι της Κάσου.

Εν τω μεταξύ, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε την Πέμπτη στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο κλιμάκιο επιθεωρητών και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ σε όλους του επιβαίνοντες παρέχεται σίτιση και ενδιαίτηση.

Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές Ενημέρωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.
Πηγή: in.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...