27 Μαρ 2015

Βραδιά ποίησης αφιερωμένη στον Ανδριώτη Ανδρέα Εμπειρίκο από την ΚΔΕΠΠΑΜ

Μύκονος Ποιητική άνοιξη 2015 - Ανδρέας Εμπειρίκος, Μια ποιητική διαδρομή
Μια βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της ποίησης στη Μύκονο την Παρασκευή 3 Απριλίου........

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του ετήσιου θεματικού θεσμού «Ποιητική Άνοιξη» που πραγματοποιείται τα τελευταία εννέα χρόνια από την Δημοτική Επιχείρηση ΚΔΕΠΠΑΜ. Μεταξύ άλλων, έχουν πραγματοποιηθεί αφιερώματα στον δικό μας βραβευμένο ποιητή και συγγραφέα Παναγιώτη Κουσαθανά, τον Νίκο Εγγονόπουλο, τον Κ.Π. Καβάφη, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Γιώργο Σαραντάρη, τον Ιωάννη Γρυπάρη , τον Νίκο Καββαδία κ.α.

O ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος, θα αναφερθεί μέσα από κείμενα, ποιήματα και πεζά στην ιδιαίτερη διαδρομή του πατέρα του, ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκου, που μετατρέπει το ειδικό σε μια προσομοίωση του οικουμενικού, ξεκινώντας από την Άνδρο και το Αιγαίο, μειώνοντας στη συνέχεια τις άμεσες αναφορές του σε αυτά και εξακοντίζοντας τη γραφή του στα οικουμενικά. 

Μετά τον πόλεμο επιστρέφει στο καταφύγιό του στο νησί, έχοντας όμως διανύσει μια σπουδαία πορεία με πολλά ταξίδια, φυσικά και μεταφορικά, δίνοντας ένα προσωπικό στίγμα στα αισθητικά και λογοτεχνικά κινήματα της εποχής του.

Ο Θέμης Ροδαμίτης προλογίζει και συντονίζει την εκδήλωση. Ποιήματα και πεζά διαβάζει η Ζωή Νικητάκη.

Θα προβληθούν φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου από τη Μύκονο και το Αιγαίο. Επίσης θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής παιδιών της έκτης τάξης του Β’ Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου πάνω στο έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου, που δημιούργησαν με αφορμή την εκδήλωση, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Ναπολεάνας Νανούλη.
Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, αίθουσα ΚΔΕΠΠΑΜ, 8.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...