28 Φεβ 2014

«Yποβρύχιο που φοριέται» για βάθη μέχρι 305 μέτρων

Η στολή κατάδυσης νέας γενιάς Exosuit, η οποία επιτρέπει την κατάδυση σε βάθη μέχρι 305 μέτρων (1.000 ποδών) εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό, στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (American Museum of Natural History) από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 5 Μαρτίου........
Η ογκώδης μεταλλική στολή, η οποία στην ουσία αποτελεί ένα υποβρύχιο που «φοριέται» από τον δύτη, θα δίνει στους χρήστες της τη δυνατότητα να προβαίνουν σε εργασίες όπως η φωτογράφηση και μελέτη θαλασσίων οργανισμών στο φυσικό τους περιβάλλον μέσω βιντεοκάμερας, ενώ παράλληλα τους παρέχει προστασία από την πίεση του νερού.

NUYTCO.COM
Η Exosuit σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Nuytco Research Ltd και αποτελεί ιδιοκτησία της J.F. White Contracting Company. Πάνω στην ανάπτυξή της εργάζονται ερευνητές από διάφορα ιδρύματα, όπως το ίδιο το Μουσείο, το Baruch College- City University of New York, το The John Pierce Laboratory του Yale University, το University of Rhode Island και το Arizona State University.

Η στολή που εκτίθεται στο Μουσείο είναι η μόνη που υπάρχει αυτή τη στιγμή και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2014, στο πλαίσιο της Stephen J. Barlow Bluewater Expedition. Σε συνδυασμό με τη χρήση ενός τηλεκατευθυνόμενου σκάφους, η Exosuit αναμένεται να δώσει στους επιστήμονες νέους τρόπους μελέτης, φωτογράφησης και συλλογής δειγμάτων θαλάσσιας ζωής, σε βάθη τα οποία μέχρι τώρα ήταν δύσκολο να εξερευνηθούν.
Πηγή : naftemporiki.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...