27 Φεβ 2014

6 τροφές που θα σε κάνουν να μοιάζεις Θεά!!

Θέλεις να αποκτήσεις μαλλιά λαμπερά και μεταξένια χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία σε σαμπουάν; Τη λύση έρχεται και πάλι να μας τη δώσει η ίδια η φύση με 6 τροφές που μπορεί να σε μεταμορφώσουν σε «Θεά» αρκεί να τις εντάξεις στο ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής σου. Ας τις γνωρίσουμε!!...
 
1. Σαγκουίνια, κεράσια και φρούτα του δάσους για περισσότερο κολλαγόνο:
Το κολλαγόνο αποτελεί μια φυσική πρωτεΐνη που υπάρχει στην επιδερμίδα και τους μυς, η οποία επαναφέρει το δέρμα στην αρχική του κατάσταση, το ανανεώνει και του ξαναδίνει σφριγηλότητα. Όσο όμως περνούν τα χρόνια, η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται και η επιδερμίδα γερνά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δείξεις την προτίμησή σου στα ερυθρά φρούτα όπως είναι τα σαγκουίνια, τα κεράσια, και τα φρούτα του δάσους. Τα φρούτα αυτά διαθέτουν αντιοξειδωτικά στοιχεία σε μεγάλη ποσότητα, τα οποία αποτρέπουν την γήρανση της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου δείχνοντάς σε ομορφότερη και πιο υγιή.

2. Όστρακα, ηλιόσποροι και σαρδέλες για αύξηση των λιπαρών οξέων:
Όλες αυτές οι τροφές, εκτός από τη νοστιμιά που έχουν, περιέχουν ταυτόχρονα και λιπαρά οξέα, τα σούπερ αυτά στοιχεία που θρέφουν την επιδερμίδα, διατηρούν την σφριγηλότητά της, ενώ τα κύτταρα του δέρματος αναπλάσσονται γρηγορότερα. Έτσι κι αλλιώς, τα λιπαρά οξέα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο όλων των κυτταρικών μεμβρανών του σώματος, ενώ αυτά βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας αλλά και στην αποβολή όλων των άχρηστων συστατικών. Εκτός από αυτές τις συγκεκριμένες τροφές, πες ναι και στον τόνο, τους κολοκυθόσπορους, τα καρύδια και το λάδι σόγιας.

3. Ραδίκια, μπρόκολο και σπανάκι για αποτοξίνωση:
Οι τροφές αυτές «καθαρίζουν» τον οργανισμό μας από τις τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα και το λίπος, του επιτρέπουν να δουλεύει καλύτερα και το αποτέλεσμα φαίνεται και στην εξωτερική μας εμφάνιση. Για παράδειγμα, ένα συκώτι απαλλαγμένο από κακά στοιχεία μπορεί να κάνει τα μάτια και την επιδερμίδα μας πιο λαμπερή. Όπως και να έχει, πες όχι στους κακούς υδατάνθρακες και στη επεξεργασμένα και τροποποιημένα τρόφιμα που έχουν συνδεθεί με την δημιουργία ρυτίδων.

4. Θυμάρι, μαϊντανός και άλλα μυρωδικά:
Αν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη κάθε πρωί και αντικρίζεις δύο τεράστιες σακούλες κάτω από τα μάτια, μάλλον καταναλώνεις πολύ περισσότερο αλάτι απ’ όσο χρειάζεται ο οργανισμός σου. Μια ακόμα πληγή για τα προβλήματα αυτά της επιδερμίδας είναι η υπερκατανάλωση αλκοόλ που αφυδατώνει την επιδερμίδα. Αλάτι και αλκοόλ αποτελούν το χειρότερο συνδυασμό για την όψη της επιδερμίδας σου. Αντί για αλάτι, μπορείς να προσθέσεις στα φαγητά σου μυρωδικά όπως το σκόρδο, ο μαϊντανός, το θυμάρι και η κανέλα.

5. Αμυγδαλέλαιο:

Το αμυγδαλέλαιο αποτελεί ένα εναλλακτικό γαλακτοκομικό προϊόν που εξαιτίας των υψηλών ποσοτήτων μαγνησίου, μαγγανίου, σεληνίου, ασβεστίου και βιταμίνης Ε, βοηθά την επιδερμίδα σου να παραμένει λαμπερή και νεανική. Επιπλέον, το αμυγδαλέλαιο δεν περιέχει λακτόζη (που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα) Έτσι, αποτρέπεται η θαμπάδα των μαλλιών, τα οποία παραμένουν λαμπερά και απαλά για περισσότερο χρόνο.

6. Άγριος σολομός, αβοκάντο και ντρέσινγκ μάγκο: το super γεύμα!!

Ο παραπάνω συνδυασμός αποτελεί το ιδανικό αντιγηραντικό γεύμα: ο άγριος σολομός εκτός από τα απαραίτητα Ω- 3 λιπαρά που περιέχει, έχει και μια άλλη ιδιότητα. Το πορτοκαλορόζ χρώμα της πέτσας του άγριου σολομού περιέχει ένα αντιγηραντικό καροτενοειδές που προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από την οξείδωση. Έπειτα, ο σολομός περιέχει την διμεθυλαμινοεθανόλη (DMAE), η οποία έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την μυική τόνωση του προσώπου και μειώνει τις ρυτίδες. Το αβοκάντο φημίζεται για την αντιοξειδωτική του δράση και το μάγκο είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη καροτενοειδή και βιταμίνη Ε. Οπότε, μετά από ένα τέτοιο γεύμα, θα δεις στον καθρέφτη σου μια Θεά!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...