30 Μαΐ 2013

Πως να τραβάς καλύτερες Φωτογραφίες με το Κινητό σου

Τα σημερινά κινητά έχουν αρκετά καλές κάμερες που ανταγωνίζονται άνετα τις compact. 13-megapixel το Xperia Z και το Galaxy S4, 8-megapixel το iPhone 5 και το Lumia 928, ακόμα και 41-megapixel το νέο Lumia, όπως φημολογείται! Όμως πως γίνεται να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες με αυτές τις κάμερες;.........

Καλύτερες Φωτογραφίες
Τα κινητά από μόνα τους έχουν το πρόγραμμα «Auto» για να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις αυτόματα με το μέρος, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Παρακάτω είναι μερικά επιπρόσθετα tips για να τραβάς ακόμα καλύτερες:


Μην κάνεις ζουμ

Τα κινητά χάρη στους μικρούς τους φακούς δεν έχουν αναλογικό ζουμ όπως οι κανονικές κάμερες. Για αυτό κάνουν ψηφιακό ζουμ ώστε να ικανοποιήσουν τον χρήστη. Όμως αυτό καταστρέφει στο τέλος την φωτογραφία. Καλύτερα να τραβήξεις την φωτογραφία χωρίς ζουμ και μετά να κάνεις μεγέθυνση κάθε φορά που θες να φτάσεις στο σημείο που θες ή να το κόψεις εκείνο σημείο με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας.

Χρησιμοποίησε το flash

Το flash ενεργοποιείται αυτόματα στο σκοτάδι, αλλά είναι ωφέλιμο και στο φως. Για αυτό την επόμενη φορά που θα είσαι στη παραλία και θες να τραβήξεις τους φίλους σου, φρόντισε να το έχεις ενεργοποιημένο. Θα βοηθήσει την κάμερα.
Καθάρισε τον φακό. Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και αυτό θέλει τη φροντίδα του. Αν ο φακός είναι βρόμικος (πχ από δαχτυλιές) καθάρισέ τον για να είναι ξανά εντάξει.
 

Λογισμικό & Επεξεργασία
Είναι καλό να μάθεις να χρησιμοποιείς την κάμερα σου και χωρίς την λειτουργία «Auto». Εντάξει, στα κινητά δεν θα δεις μεγάλη διαφορά όπως στις compact ή ειδικά στις DSLR κάμερες, όμως είναι καλό να ξέρεις που χρησιμεύει η φωτεινότητα για παράδειγμα. Έτσι κάτσε μία ώρα που δεν ξέρεις τι να κάνεις και “παίξε” με αυτές τις ρυθμίσεις. Έτσι την επόμενη φορά που θα βλέπεις έναν αγώνα θα ξέρεις να ενεργοποιείς τη λειτουργία «Action» που είναι για αυτό το λόγο.

Είναι ωραίο επίσης να προσθέτεις φίλτρα στις φωτογραφίες. Στο Instagram, πχ, οι περισσότερες φωτογραφίες έχουν φίλτρα για να φαίνονται παλιές ή πιο επαγγελματικές. Αν έχεις Android ή iOS συσκευή τότε θα βρεις πολλά για την επεξεργασία των φωτογραφιών. Ένα από τα καλύτερα από αυτά είναι το PicsArt, και δωρεάν, στο οποίο μπορείς να βάλεις κείμενο στις φωτογραφίες, να τις κόψεις, να τις γυρίσεις ανάποδα, να βάλεις εφέ, να τις ανεβάσεις στο δίκτυό τους και άλλα.

Όλα τα παραπάνω θα σε οδηγήσουν στο να τραβάς και να επεξεργάζεσαι καλύτερες φωτογραφίες και να μην φοβάσαι να τις μοιράζεσαι με φίλους. Παρακάτω είναι μία που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Είναι τραβηγμένη με το Sony XPERIA T (13-megapixel κάμερα, η φωτογραφία ήταν στα 9-megapixel) και έχει φίλτρο και κόψιμο σε μικρότερη από το Instragram: 

Πηγή : techcommunity.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker Τεχνολογία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...