30 Μαΐ 2013

Αυτές είναι οι ποινές που προτείνει η ΝΔ στο δικό της αντιρατσιστικό [κείμενο]

Με τις υπογραφές 86 βουλευτών της η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα τη δική της πρόταση νόμου με την οποία -όπως τονίζεται- συμπληρώνεται η αντιρατσιστική νομοθεσία της χώρας.
Ειδικότερα, πρόκειται για τέσσερις συγκεκριμένες διατάξεις με τις οποίες:
  • Αντικαθίστανται οι παράγραφοι 1 και 2 του νόμου 927/1979
  • Γίνονται προσθήκες στο άρθρο 2 του ίδιου νομοσχεδίου.......
  • Αντικαθίσταται το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 79 του Ποινικού Κώδικα.
Οπως τονίζεται .........στην εισηγητική έκθεση της πρότασης νόμου οι συγκεκριμένες αλλαγές γίνονται για να εναρμονιστεί η νομοθεσία μας με την απόφαση πλαίσιο που εξέδωσε το 2008 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και με την οποία συνιστά στα κράτη μέλη να συμμορφωθούν με τις διατάξεις της.

Ειδικότερα, στο άρθρο 1 της πρότασης νόμου τονίζεται Οποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω διαδικτύου η με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί βία ή μίσος που άμεσα στρέφεται κατά προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές ή την εθνική ή εθνολογική καταγωγή τιμωρείται με φυλάκιση 3 μηνών έως τριών ετών και χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων ευρώ.

Με τις ποινές της παραγράφου 1 τιμωρείται και όποιος συνιστά η συμμετέχει σε οργάνωση, η οποία επιδιώκει οργανωμένη προπαγάνδα ή δραστηριότητα κάθε μορφής κατά προσώπων με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά.

Στο άρθρο 2 σημειώνεται:
Οποιος με πρόθεση δημόσια, προφορικά ή δια μέσου του τύπου, μέσω διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει ή υποτιμά τη σοβαρότητα γενοκτονιών αναγνωρισμένων από την Ελληνική Βουλή, του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού, τα οποία αναγνωρίστηκαν από διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, τιμωρείται με τις ποινές του προηγούμενου άρθρου.

Κατά νομικού προσώπου, του οποίου τα φυσικά πρόσωπα που νομίμως το εκπροσωπούν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για παραβάσεις του παρόντος νόμου που τελέστηκαν προς όφελος ή για λογαριασμό του, επιβάλλονται διαζευκτικά ή σωρευτικά οι ακόλουθες κυρώσεις:

Διοικητικό πρόστιμο από δέκα έως εκατό χιλιάδες ευρώ

Αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, πάσης φύσεως, όπως είναι οι επιχορηγήσεις, οι ενισχύσεις οι επιδοτήσεις και οι προμήθειες για χρονικό διάστημα από έναν έως έξι μήνες.

Οι ανωτέρω αποφάσεις επιβάλλονται με κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Εσωτερικών.





Διαβάστε εδώ το νόμο 927 του 1979 όπως ψηφίστηκε
Πηγή : iefimerida.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...