5 Απρ 2016

Ξεκινά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά στο Δήμο Σύρου Ερμούπολης

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, υποστηρίζοντας δράσεις στα σχολεία, που αποσκοπούν στην οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή........
των μαθητών, θα λειτουργήσει, από την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και για 8η συνεχή χρονιά, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μέσω του Αντιδημάρχου, κ. Σταύρου Γουσγουνέλη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, μέσω της κ. Χρυσάννας Διαμαντή, τη Δ/νση Μεταφορών της ΠΝΑ, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Οδήγησης κ. Τσαντήλα Φώτη, και τους εθελοντές εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, κ. Φραγκίσκο Ρούσσο, κ. Στέφανο Μπερτάκη και κ. Γιάννη Λούβαρη, θα λειτουργήσουν και φέτος το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο 2016.

Σημαντική, επίσης, είναι η στήριξη και το ενδιαφέρον του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μάννα, κ. Ιωάννη Μαραγκού, ο οποίος βοηθά στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του Πάρκου.

Το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο του Πάρκου, αποσκοπεί στην οδική ασφάλεια και τη κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών, προκειμένου τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να διαμορφώσουν σωστή νοοτροπία στο περπάτημα και στην οδήγηση.

Η σωστή κυκλοφοριακή συνείδηση από την παιδική ηλικία συμβάλλει στη βελτίωση της συμπεριφοράς πεζών και οδηγών, πράγμα το οποίο επιφέρει βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας, μικρών και μεγάλων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σύρου Ερμούπολης είναι από τα καλύτερα αξιοποιήσιμα πάρκα στην Ελλάδα και αποτελεί παράδειγμα λειτουργίας.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

Όποιοι γονείς έχουν τη δυνατότητα μπορούν να συνδράμουν στη λειτουργία του Πάρκου, προσκομίζοντας μεγάλου μεγέθους ποδήλατα (για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών), που ενδεχομένως δεν χρειάζονται, ανεξαρτήτως της κατάστασής τους, προκειμένου ο Δήμος να φροντίσει για την επισκευή και τη μετέπειτα χρησιμοποίησή τους για τις ανάγκες του Πάρκου. Τα ποδήλατα μπορούν να τα φέρουν στο Πάρκο, κατόπιν συνεννοήσεως με τον κ. Ιωσήφ Βακόνδιο (τηλ.: 6936556827).

Θα δίνεται απόδειξη παραλαβής από το Δήμο. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...