11 Ιαν 2016

Πέθανε ο θρύλος της μουσικής David Bowie στα 69 του από καρκίνο

Μόλις είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο του άλμπουμ
Επι 18 μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο - Έφυγε ήσυχα, με την οικογένειά του γύρω του,.....
αναφέρει η ανακοίνωση - Οι μεγάλες του επιτυχίες Let's dance, Fame, Space Oddity σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής
Με μια σύντομη ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό του θρύλου της μουσικής, ενημερώθηκαν οι χιλιάδες φίλοι του ανά τον κόσμο ότι πέθανε στα 69 του ο David Bowie.

«Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους».

Ο γιος του επιβεβαίωσε λίγο αργότερα σε δημοσιογράφους την δυσάρεστη είδηση: «Είμαι πολύ λυπημένος, αλλά είναι αλήθεια»...

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες για την υγεία του, ενώ η τελευταία του live παράσταση ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό, στην Νέα Υόρκη, το 2006. Στις 8 Ιανουαρίου του 2016 κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ Blackstar, που έτυχε θερμής υποδοχής από κοινό και κριτικούς.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς και είχε γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου 1947. Ήταν από τους πιο δημοφιλείς Βρετανούς μουσικούς της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρις στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970.

Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο βρετανικό top-5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust.

Το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του "Fame" που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.

Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let's dance με τεράστιες επιτυχίες.

Μεταξύ των μεγάλων του επιτυχιών περιλαμβάνονται και τα Space Oddity, Heroes, Under Pressure, Rebel, Rebel, Life on Mars και Suffragette City.

Ο πρώτος γάμος του και η φημολογούμενη σχέση με τον Mick Jagger
 
Στις 19 Μαρτίου του 1970, ο David Bowie παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο, Angela Barnett στο Λονδίνο. Μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Zowie Bowi. Έπειτα από δέκα χρόνια, στις 8 Φεβρουαρίου του 1980 υπέγραψαν τα χαρτιά του διαζυγίου τους. Τι μεσολάβησε;  Στις 4 Μαΐου του 1990, η πρώην κυρία Bowie, σε συνέντευξή της στην Τζόαν Ρίβερς, ισχυρίστηκε ότι ο Bowie είχε σχέση ερωτική με τον Mick Jagger. Μάλιστα, όπως υποστήριξε,τους είχε πιάσει μαζί γυμνούς στο κρεββάτι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε κάποια χρόνια μετά, η Angie Bowie, άλλαξε λίγο τις δηλώσεις της : «Εντάξει, μπορεί να ήταν γυμνοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κοιμούνταν απλώς μαζί».

Gay, Straight ή Bisexual;
Ο David Bowie έμοιαζε να απολάμβανε όλο αυτόν τον θόρυβο που είχε προκληθεί γύρω από την προσωπική του ζωή και την σεξουαλικότητα του.  Σε συνέντευξή του, στις 22 Ιανουαρίου του 1972, όσο ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, είχε δηλώσει gay. «Eίμαι και ήμουν πάντα γκέι, από τότε που δεν με ήξερε κανείς», ήταν τα λόγια του. Μερικά χρόνια αργότερα, στο περιοδικό Playboy δήλωσε: «Είμαι αμφιφυλόφιλος, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι το έχω εκμεταλλευτεί πολύ καλά. Υποθέτω ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη».
Το 1983, σε νέα του συνέντευξή στο περιοδικό Rolling Stone, είπε ότι το «μεγαλύτερο λάθος που έκανε ποτέ» ήταν να βγει δημόσια και να πει ότι ήταν bisexual. «Ήμουν πάντα ετεροφυλόφιλος», είπε σε εκείνη την συνέντευξη.

Το 2002, επανήλθε δημόσια στο θέμα της σεξουαλικότητας του. «Ακόμα πιστεύετε ότι το μεγαλύτερο λάθος σας ήταν να δηλώσετε bisexual;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Δεν νομίζω ότι ήταν λάθος για την Ευρώπη, αλλά ήταν πιο δύσκολο για την Αμερική. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους είναι  bisexual. Αλλά δεν είχα καμία διάθεση να κρατάω πανό και να αντιπροσωπεύω κάποια ομάδα ανθρώπων. ΄Ηξερα ότι ήθελα να είμαι, ένας τραγουδοποιός και ένας performer και αισθάνθηκα ότι η αμφισεξουαλικότητα έγινε τίτλος μου για πολύ καιρό», δήλωσε.




Πηγή: protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...