5 Ιαν 2016

Εκλογές ΝΔ: Στη Θεσσαλονίκη ρίχνουν το βάρος τους Κυριάκος-Μεϊμαράκης

Στη Θεσσαλονίκη, την έδρα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, φαίνεται πως θα κριθεί η μάχη της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη του επόμενου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.....
Γι αυτό, εν αναμονή και της θέσης για την κούρσα του δευτέρου γύρου που πρόκειται εντός της ημέρας να λάβει ο κ. Τζιτζικώστας, οι δύο μονομάχοι της επαναληπτικής εκλογής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, σπεύδουν στον Βορρά σε μια προσπάθεια να κερδίσουν το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο από τους υποστηρικτές του περιφερειάρχη που, όπως όλα δείχνουν, έχουν τον απόλυτα ρυθμιστικό ρόλο για τον τελικό νικητή της αναμέτρησης.

Με κεντρικό ζητούμενο, άλλωστε, την απόφαση που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο κ. Τζιτζικώστας, τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη πλούσιο παρασκήνιο με ισχυρές πιέσεις και πρωτοβουλίες επηρεασμού του περιφερειάρχη για να ανοίξει τα χαρτιά του και να εγκαταλείψει την «ουδετερότητα» που τήρησε από τον πρώτο γύρο της 20ής Δεκεμβρίου.

Οι πιέσεις που κατά πληροφορίες του ασκούνται, κατατείνουν προς την στήριξη του τέως προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη και προέρχονται από κύκλους οι οποίοι θεωρούνται της επιρροής του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και του ίδιου του Μεϊμαράκη.

Ο 38χρονος βορειοελλαδίτη πολιτικός, ο οποίος κατετάγη τρίτος στον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας 82.028 ψήφους ή ποσοστό 20,3 %, προγραμματίζει να παραχωρήσει το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη Τύπου για να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις που έλαβε έπειτα από πολυήμερες διαβουλεύσεις με στενούς συνεργάτες του, αλλά και με πολιτικούς φίλους που στρατεύθηκαν γύρω από την υποψηφιότητά του.

Τις τελευταίες ώρες, στον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών του περιφερειάρχη φάνηκε να κερδίζει έδαφος η εκδοχή της στήριξης του κ. Μεϊμαράκη. 
 
Με το σκεπτικό ότι στην παρούσα φάση προέχει η ενότητα της παράταξης που διασφαλίζεται καλύτερα με τη στήριξη της συγκεκριμένης υποψηφιότητας. Αλλά και με γνώμονα την προτίμηση του «καραμανλικού» μπλοκ που διαθέτει επιρροή στο επιτελείο του περιφερειάρχη, ο οποίος επίσης έχει ανάλογες καταβολές και, ανεξάρτητα από τα όσα έγιναν πριν από τον πρώτο γύρο και τις πικρίες που δημιουργήθηκαν, οι δεσμοί παραμένουν ισχυροί.

Παρά ταύτα, και με δεδομένη την ένταση υπέρ της αλλαγής σελίδας στη Νέα Δημοκρατία που είχε η προεκλογική του καμπάνια, ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας εξακολουθεί προβληματίζεται και μέχρι αργά τη νύχτα της Δευτέρας ήταν στο γραφείο του και εξέταζε ενδελεχώς τα υπέρ και τα κατά της θέσης που θα λάβει.

Πιθανότερο σενάριο θεωρούνταν η διατύπωση μιας πρότασης ευρύτερης και συναινετικής χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, καθώς, όπως αναφερόταν από πηγές κοντά στον περιφερειάρχη, «και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει καλή χημεία»
 
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μεϊμαράκης

Δύο ώρες προτού να ανοίξει τα χαρτιά του ο περιφερειάρχης, τη δική του συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μεϊμαράκης. Από το επιτελείο του, μάλιστα, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα όσα θα πει και γι΄ αυτό έχουν προγραμματίσει απευθείας διαδικτυακή μετάδοση (live stream) από την επίσημη ιστοσελίδα του κ. Μεϊμαράκη αλλά και το facebook.

Ο τέως πρόεδρος βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κοινωνικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Συναντήθηκε διαδοχικά με δημάρχους, διοικήσεις επιμελητηρίων, στελέχη του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου, περιφερειακούς συμβούλους της Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής επιστημονικών φορέων, εκπροσώπους πολυτέκνων και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα της Τρίτης για τον κ. Μεϊμαράκη ξεκινά με επαφές με στελέχη προερχόμενα από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Κυριάκος για τον αγιασμό των υδάτων 

Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ξεκινά από σήμερα, Τρίτη, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας και των επαφών του με την κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει, την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου και του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και στη συνέχεια θα παρευρεθεί στην τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Πηγή:protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...