20 Ιαν 2016

Κακοκαιρίας συνέχεια με παγετό και χιόνια

Πυκνό χιόνι πέφτει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας ενώ η έντονη κακοκαιρία και οι......
χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ώρες.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα  
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις βραδινές ώρες, θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 04 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι. Βαθμιαία τα χιόνια θα περιοριστούν στα γύρω ορεινά-ημιορεινά. Ανεμοι: ανατολικοί και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα περιορίσουν στα ορεινά-ημιορεινά. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από -02 (μείον δυο) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά αλλά και στα πεδινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 00 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πηγή: ethnos.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...