7 Ιαν 2016

Ντάισελμπλουμ: «Θα χρειαστούν μήνες για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης»

Μήνες αντί για εβδομάδες υπολογίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.......
να κρατήσει η συζήτηση που θα κλείσει την τρέχουσα αξιολόγηση. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο Άμστερνταμ, όπου έγινε η παρουσίαση της Ολλανδικής προεδρίας που μόλις ξεκίνησε, σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων μεταξύ των οποίων και η ανταποκρίτρια της "Κ" στις Βρυξέλλες. «Εγώ θα ήθελα να επιταχύνω την διαδικασία αλλα δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα», είπε χαμογελώντας.

Όσον αφορά το πώς πρακτικά θα κλείσει η αξιολόγηση ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και κάποια ανοιχτά δημοσιονομικά ζητήματα μεταξύ άλλων. Μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συγκληθεί Eurogroup που θα αποφασίσει για τις περαιτέρω εκταμιεύσεις και θα ανοίξει την συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει δει ακόμα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό παρά μόνο όσα έχει διαβάσει στα δημοσιεύματα εφημερίδων.

Ξεκάθαρος ήταν επίσης για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν γίνεται πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Το Ταμείο έχει την πρόθεση να επιστρέψει στο προγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει με συμμετοχή όχι μόνο ως τεχνικός σύμβουλος αλλά και με συμμετοχή στην χρηματοδότηση».
ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ 
Πηγή: kathimerini.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...