22 Ιαν 2016

Άνοιγμα στην τουριστική αγορά του Ιράν θα επιχειρήσει ο ΕΟΤ

Γέφυρες με Τεχεράνη ενόψει επίσκεψης Τσίπρα στην ιρανική πρωτεύουσα
Γέφυρες στην αγορά του Ιράν ρίχνει ο ΕΟΤ, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης........
του Αλέξη Τσίπρα στην Τεχεράνη, αλλά και της συμμετοχής του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Τεχεράνης (ΤΙΤΕ) που πραγματοποιείται 16-19 Φεβρουαρίου.

Για το λόγο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, θα επισκεφτεί την Τεχεράνη, στις 28 και 29 Ιανουαρίου.

Στην πρώτη αυτή επίσκεψη, ο κ. Τρυφωνόπουλος θα συνοδεύεται από εκπροσώπους συλλογικών φορέων του ελληνικού τουρισμού και τουριστικών επιχειρήσεων (Ξ.Ε.Ε, Σ.Ε.Τ.Ε, Η.Α.Τ.Τ.Α, Α.Ι.Α, Aegean Airlines, κ.ά.).

Ο κ. Τρυφωνόπουλος θα συναντήσει τον ομόλογο του στο Ιράν και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες του τουρισμού στη χώρα.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας και οι εκπρόσωποι φορέων του ελληνικού τουρισμού θα πραγματοποιήσουν επαφές με επιχειρηματίες και tour operators της ιρανικής τουριστικής αγοράς, ώστε η Ελλάδα να προσελκύσει μερίδιο του εξερχόμενου τουρισμού από το Ιράν, τόσο κατά τη διάρκεια του εορτασμού -21 Μαρτίου- της περσικής πρωτοχρονιάς (NOWROUZ), όσο και κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών.

Οι λαοί των δύο χωρών έχουν βαθιές πολιτισμικές ρίζες στην αρχαιότητα και ιστορικές αναφορές. Αυτό, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που εμφανίζει η ιρανική τουριστική αγορά (περίπου 5 εκατ. Ιρανοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό την περίοδο της Περσικής Πρωτοχρονιάς), δημιουργεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη συνεργασιών, τις οποίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΟΤ στοχεύει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΤ.
Πηγή: tovima.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...