7 Ιαν 2016

Αλεξιάδης: Κρατήστε τις αποδείξεις το 2016 και ... βλέπουμε

"Πρέπει να τις κρατάμε τις αποδείξεις διότι μπορεί να μας φωνάξουν για έλεγχο",...... τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Μην πετάτε ακόμη τις παλιές αποδείξεις. Τις προσεχείς ημέρες θα αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο. Φυλάξτε όλες τις αποδείξεις του 2016.

Τάξη στο αχαρτογράφητο τοπίο αναφορικά με τις αποδείξεις επιχειρεί να φέρει το υπουργείο Οικονομικών χωρίς πάντως και τώρα να αποσαφηνίζει τι ακριβώς προτίθεται να πράξει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε στη Βουλή, ότι θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση για το τι θα κάνει ο κόσμος με τις παλιές αποδείξεις.

«Πρέπει να τις κρατάμε διότι μπορεί να μας φωνάξουν για έλεγχο» ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση ποιες χρονιές και ποιες κατηγορίες αποδείξεων θα πρέπει να κρατηθούν.

Ο κ. Αλεξιάδης ενημέρωσε εξάλλου ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν όλες τις αποδείξεις και την νέα χρονιά, ενώ γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει άμεσα διάταξη για επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών προκειμένου να δικαιολογούνται τα σχετικά ποσά από τις συναλλαγές αυτού του είδους.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το φόρο εισοδήματος που καταβάλουν οι εταιρίες ηλεκτρονικού στοιχήματος. 

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρου Τριανταφυλλίδη,  ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι τα σχετικά ποσά από τη φορολόγηση είναι ασήμαντα, για αυτό και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές, ώστε οι 24 εταιρίες διαδικτυακού τζόγου που υπάρχουν στην Ελλάδα το 2012 το δημόσιο εισέπραξε μόλις 31.179 ευρώ, το 2013 5.500 ευρώ και το 2014, 27.366 ευρώ, να καταβάλουν αυτά που πρέπει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...