13 Ιαν 2016

Δεμένα τα πλοία στις 20-21 Ιανουαρίου λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Απεργία προκήρυξε για τις 20 και 21 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων,.......
αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στελέχη της ΠΝΟ έχουν χαρακτηρίσει «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός του Οίκου Ναύτου και του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Στο μεταξύ, 48ωρη πραγματοποιούν από τη Δευτέρα και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ, αντιδρώντας στη νέα ρύθμιση για το ασφαλιστικό.

H ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της ζητά από την κυβέρνηση να «πάρει πίσω το νομοσχέδιο» σημειώνοντας ότι «είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη. Καταργεί στην ουσία το κράτος πρόνοιας και βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». Δεν διαλύεται μόνο το αρχαιότερο ταμείο της χώρας και το δεύτερο ασφαλιστικό ταμείο σε όλη την Ευρώπη, το ΝΑΤ, του οποίου η σύσταση, η αυτονομία και η λειτουργία του αποτελεί αναγκαία και επιβεβλημένη προϋπόθεση, λόγω της ιδιομορφίας του ναυτικού επαγγέλματος, αλλά όλο το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας, τινάζεται στον αέρα, με άγνωστες τις τελικές αλλά βέβαιες τις καταστροφικές επιπτώσεις σε βάρος των ελλήνων εργαζομένων, ανεξάρτητα από ειδικότητα, ιδιότητα ή κοινωνική τάξη».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «καλούμε όλους, συνταξιούχους και μη, όλων των φορέων, για αγωνιστική συμπόρευση για έντιμους και δίκαιους αγώνες. Όλοι μαζί στην προειδοποιητική 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στις 20 και 21 Γενάρη 2016, την επόμενη εβδομάδα 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης και με περαιτέρω κλιμάκωση με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, μέχρι τη δικαίωση του αγώνα και την απόσυρση του κοινωνιοκτόνου νομοσχεδίου».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...