13 Ιαν 2016

Ερχεται νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο

Το σχεδιασμό ενός νέου συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο έχει ήδη ξεκινήσει.....
η κυβέρνηση, καθώς όπως αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές επανεξετάζεται ο τρόπος επιλογής ανώτερων στελεχών για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης μέσα από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης αλλά και το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει και θα καταθέσει άμεσα τη σχετική μεταρρύθμιση. «Με την πρωτοβουλία αυτή ανατρέπεται ένα καθεστώς παθογένειας, αντιπαραγωγικότητας, πελατειακών σχέσεων, το οποίο κυριάρχησε για δεκαετίες στον Δημόσιο Τομέα, με ευθύνη των κομμάτων του παραδοσιακού δικομματισμού» τονίζουν οι ίδιες πηγές, που κάνουν λόγο για «διαφορετική αντίληψη» στο Δημόσιο.

Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι η προώθηση της αξιοκρατίας και η «πλήρης αποκομματικοποίηση» του Δημόσιου Τομέα. Μάλιστα, στρέφουν τα «πυρά» τους εναντίον των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τες ότι μερικές μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 «προσπάθησαν να καταστήσουν πρακτικά αμετακίνητους τους διοικητές, που με καθαρά κομματικά κριτήρια είχαν διορίσει σε δημόσιους οργανισμούς».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...