7 Απρ 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: Συμμετοχές ξενοδοχείων σε tour operators η νέα στρατηγική…

Κινητικότητα παρατηρείται στην ξενοδοχειακή αγορά της Τουρκίας, με συμμετοχές ξενοδοχειακών ομίλων σε εξειδικευμένους tour operators,........
με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Royal Hotels, τα οποία προχώρησαν στην αγορά μεριδίου στον εξειδικευμένο ταξιδιωτικό πράκτορα Bentour, ενώ παράλληλα προέβησαν και σε αύξηση της υφιστάμενης μειοψηφικής συμμετοχής τους στην εταιρία.

Ο όμιλος Stone, ο οποίος διαχειρίζεται τα Royal Hotels, έχει αποκτήσει μερίδιο 10% στην Bentour, η οποία εδρεύει στην Ελβετία, αλλά ως επί το πλείστον δραστηριοποιείται στη γερμανική αγορά.

Ο τουρκικός όμιλος λειτουργεί έξι ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών Adam & Eve, το Dragon και το Taj Mahal, ενώ προγραμματίζει τη λειτουργία ενός ακόμη, του έβδομου κατά σειρά, το επόμενο έτος. «Με τη νέα εταιρική σχέση, η Bentour έχει εγγυημένη πρόσβαση στα μεγαλύτερα τμήματα κορυφαίων ακινήτων», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλός της, Deniz Ugur.
Παράλληλα, ο όμιλος αύξησε το υπάρχον μερίδιό του στον ταξιδιωτικό πράκτορα από 18% στο 28%. Η εταιρία, με επτά ξενοδοχεία στην Τουρκική Ριβιέρα, υπήρξε μέτοχος στην Bentour από το 2007.

Το συνδυαστικό πακέτο 20% των μετοχών της εταιρίας είχε στην κατοχή του ο Kuoni, αλλά πωλήθηκε πίσω στον ιδρυτή της Bentour, Kadir Ugur και στον γιο του Deniz, πέρυσι, ως μέρος της εξόδου του ελβετικού ομίλου από τη δραστηριότητα του tour operator. Έτσι, Kadir και Deniz Ugur θα διατηρήσουν το 62% της ιδιοκτησίας της εταιρίας, η οποία ιδρύθηκε το 2004.

Μιλώντας σχετικά ο Deniz Ugur είπε: «Γνωρίζουμε τη Stone και τη Delphin ως αξιόπιστους και ισχυρούς εταίρους, οι οποίοι προσφέρουν προϊόντα που μπορούμε να πουλήσουμε μέσω της Bentour Reisen». Από την πλευρά του ο Kadir τόνισε ότι «τέτοιες συνεργασίες είναι ιδιαίτερα πολύτιμες σε μια δύσκολη χρονιά όπως η φετινή και σε συνδυασμό με την επέκταση του χαρτοφυλακίου μας και τη βελτιστοποίηση του κόστους μας, συνιστούν σημαντικούς πυλώνες για μια υγιή επιχείρηση».

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι είχε προχωρήσει στην απόλυση πέντε ατόμων από το τμήμα των πωλήσεων ταξιδιωτικών γραφείων στη Γερμανία, καθώς και τεσσάρων εσωτερικών υπαλλήλων πωλήσεων. Τα ταξιδιωτικά γραφεία πλέον διακινούνται μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης στη Ζυρίχη.

Ωστόσο, ο Deniz Ugur τόνισε ότι, η Bentour έχει σταθερά έσοδα το τρέχον έτος, παρά την έντονη πτώση που παρατηρείται στη ζήτηση για την Τουρκία, χάρη στον προσανατολισμό της σε άλλους προορισμούς όπως η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, που σήμερα αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% των εσόδων της. Πέρυσι, τα έσοδα της εταιρίας μειώθηκαν κατά 9,5% σε € 86 εκατομμύρια και ο αριθμός των πελατών μειώθηκε κατά ένα ανάλογο ποσοστό σε 100.000.
Πηγή: money-tourism.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...