5 Απρ 2016

Tι προβλέπει για τη θερινή σεζόν ο πρώτος Έλληνας manager της Lufthansa στην Ελλάδα

Έχοντας σχεδόν... 1/4 του αιώνα στην ''πλάτη'' του στον όμιλο της Lufthansa, ο κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος γίνεται τώρα.........
το πρώτο, στην ιστορία του ομίλου, στέλεχος ελληνικής καταγωγής που αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του παραρτήματος του διεθνούς κολοσσού στην Αθήνα.

Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του στη Lufthansa το 1992 αναλαμβάνοντας τον πρώτο του διοικητικό ρόλο στο τμήμα κρατήσεων και εξυπηρέτησης ταξιδιωτικών γραφείων το 2003. Η σταδιοδρομία του ως ανώτερο διοικητικό στέλεχος ξεκίνησε στο τμήμα πωλήσεων το 2010.

Πώς βλέπει το εφετινό καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό o νέος επικεφαλής για τις δραστηριότητες του ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο, εν μέσω του ευρωπαϊκού προβλήματος της τρομοκρατίας και του πιο ''ειδικού'' θέματος της Ελλάδας με το προσφυγικό;

"Οι επιπτώσεις από τις τρομοκρατικές επιθέσεις είναι δεδομένες στις αερομεταφορές. Ειδικά κατά τις πρώτες ημέρες μετά από τα ατυχή γεγονότα βλέπουμε μία σημαντική κάμψη στην κίνηση, η οποία ωστόσο στην πορεία δείχνει να εξομαλύνεται, όπως προκύπτει από την πρόσφατη εμπειρία.

Οσον αφορά τώρα τις επιπτώσεις από το προσφυγικό ειδικά για την Ελλάδα, με βάση τις εκτιμήσεις των tour operators, παρατηρείται μία σχετική κάμψη για τους προορισμούς του Ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο, την ίδια στιγμή παρατηρείται άνοδος για άλλους προορισμούς όπως π.χ. η Κρήτη ή το Ιόνιο. Δε θεωρούμε λοιπόν ότι το προσφυγικό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις ως προς τις πληρότητες των αεροσκαφών εφέτος το καλοκαίρι."

Σημειώνεται εδώ ότι η χώρα μας παραμένει ένας από τους βασικότερους προορισμούς για τον όμιλο της Lufthansa, o οποίος κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν θα εκτελεί, μέσω των εταιρειών που εντάσσονται στην ομπρέλα της (Lufthansa, SWISS, Austrian, Brussels Airlines, Eurowings, Edelweiss), περίπου 200 πτήσεις από τη χώρα μας, εισάγοντας μεγάλο αριθμό εποχιακών συνδέσεων. "Για εφέτος επανεισάγουμε την πτήση της Κέρκυρας, μετά από πολλά χρόνια (σ.σ. από το τέλος της δεκαετίας του '90), ενώ στην Κρήτη, το Ηράκλειο, περιλαμβάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Νέα... είσοδος για εφέτος είναι η Σαντορίνη, από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς".

Ο όμιλος θα εκτελεί περισσότερες από 90 πτήσεις την εβδομάδα από την Αθήνα, ενώ για το Ηράκλειο έχει προγραμματίσει 27 πτήσεις/ εβδομάδα με δρομολόγια των Lufthansa, Brussels, SWISS, Edelweiss και Eurowings. Σε 20 εβδομαδιαίως ανέρχονται οι πτήσεις για Μύκονο, Σαντορίνη, Κώ και Ρόδο μέσω των Lufthansa, Edelweiss και Eurowings.

O νέος γενικός διευθυντής του ομίλου στην Ελλάδα αναφέρθηκε και στο θέμα της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων: "Τα περιφερειακά αεροδρόμια οφείλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να εκσυγχρονιστούν ώστε να μπορούν να υποδεχθούν ακόμη μεγαλύτερη κίνηση. Επομένως, το γεγονός της παραχώρησης μόνο θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει και πραγματικά περιμένουμε ώστε να ξεκινήσουν τα έργα όσο το δυνατόν ταχύτερα".

Ο κ. Τζεβελέκος έκανε χθες την επίσημη πρώτη του, από τη θέση του γενικού διευθυντή, με αφορμή την παρουσίαση του θερινού προγράμματος του ομίλου για τη χώρα μας. Σημειωτέον ότι έως το 2014 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων Ελλάδος για τη Lufthansa, την Austrian Airlines, την Brussels Airlines και τη SWISS. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ανέλαβε τα καθήκοντα του Περιφερειακού Διευθυντή Πωλήσεων Ελλάδας και Κύπρου, ως επικεφαλής μιας ομάδας πωλητών στις δύο χώρες.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος έχει εργασθεί στη Lufthansa συνολικά 24 χρόνια μέχρι σήμερα, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία σε όλους τους τομείς του κλάδου των επιβατικών αερομεταφορών. Έχει σχεδιάσει, επιβλέψει και υλοποιήσει με επιτυχία πλήθος προγραμμάτων που αφορούν την παροχή υπηρεσιών της Lufthansa προς τους Έλληνες ταξιδιώτες και τη σύναψη στρατηγικών συνεργιών με την επιχειρηματική κοινότητα. Στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ομίλου Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο έχει διοριστεί από το Φεβρουάριο του 2016. Γεννημένος στην Αθήνα το 1969, είναι κάτοχος διπλώματος στη Βιομηχανική Διοίκηση με εξειδίκευση στις αερομεταφορές από την Τεχνική Σχολή της Κολονίας.
Στεφανία Σούκη
Πηγή: newmoney.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...