7 Απρ 2016

Θλιβερό περιστατικό κακοποίησης και παραμέλησης αγελάδων στον Αγ. Σώστη

της Sharon Graham
Κατόπιν τηλεφωνήματος από την Καίτη Φούσκη σήμερα το πρωί κατά το οποίο με ενημέρωσε για μια αγέλη με αγελάδες στον Αγ. Σώστη, που ήταν ........
σε άσχημη φυσική κατάσταση, έχοντας τα πόδια τους δεμένα (μπαστουρωμένα) τόσο σφικτά που το σχοινί είχε αρχίσει να κόβει το δέρμα και να τρίβεται στα κόκαλα, κάλεσα έναν από τους κτηνιάτρους μας, τον Κώστα Κωνσταντίνου για να έρθει μαζί μου και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. 
Μόλις φτάσαμε στο σημείο είδαμε τρεις αγελάδες στην άκρη της παραλίας και δεν πίστευα στα μάτια μου με την πληγή που είχε το καημένο το ζωντανό με σκουλήκια να βγαίνουν από τη σάρκα του. Ο Κώστας κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να κόψει το σχοινί με το χειρουργικό εργαλείο που είχε. Κράτησα το ζώο και εκείνος περιποιήθηκε την πληγή όπως μπορούσε καλύτερα. Μου εξήγησε πως αυτή η πληγή είναι μήνες για να έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση. 
 
Μαζί καλέσαμε τον αστυκτηνίατρο Γιώργο Ρόζο στη Σύρο για να ενημερωθούμε περαιτέρω για το ζήτημα. Μας συμβούλευσε να το καταγγείλουμε στην αστυνομία. Εφόσον η αγελάδα δεν είχε την απαραίτητη σήμανση (σκουλαρίκι) στο αυτί της όπως όφειλε, ο Δήμος Μυκόνου θα έπρεπε να κατασχέσει το ζώο και να φροντίσει για την θεραπεία του, κατόπιν να διενεργήσει δημοπρασία για να βρεθεί νέος ιδιοκτήτης. 

Ενημερώσαμε την αστυνομία και το Δήμο αντίστοιχα. Αργότερα το απόγευμα λάβαμε επιπλέον φωτογραφίες από την Καίτη και συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε και άλλο ζώο εκεί κοντά που βρισκόταν στην ίδια κατάσταση και δεν το είχαμε δει νωρίτερα, οπότε γυρίσαμε πίσω στο σημείο για να το βοηθήσουμε. Ξανά αντιμετωπίσαμε την ίδια ιστορία, τα πόδια δεμένα τόσο σφικτά που διέλυσαν το δέρμα και τους ιστούς, με σκουλήκια να βγαίνουν από μέσα και απίστευτη δυσωδία από την σαπισμένη πληγή.

Τόση αδιαφορία μου ραγίζει την καρδιά. Στους ανθρώπους που ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση θα έπρεπε να απαγορευτεί να έχουν ζώα και να τιμωρηθούν με αυστηρότητα όπως ο νόμος ορίζει. 
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...