15 Απρ 2016

Προσοχή!! Αστυνομικές Ταυτότητες: Μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξουμε - Πόσο θα μας κοστίσει

Η διαδικασία έκδοσης νέων αστυνομικών ταυτοτήτων υψίστης ποιότητας και ασφάλειας, παρατείνεται και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, μέχρι..... τέλος Ιουνίου.
Παρατείνεται η προθεσμία για την υποχρεωτική έκδοση νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
Στη σχετική απόφαση προβλέπεται η παράταση εκ νέου μέχρι 30-6-2018. 
 
Το κόστος για κάθε Έλληνα πολίτη υπολογίζεται σε περίπου 10 ευρώ. 

Tο θέμα της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής πριν από λίγες μέρες. 
 
Στη διάρκειά της ζητήθηκε ενδελεχώς η προεργασία από πλευράς κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρξει η θεσμική κατοχύρωση για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η επιτροπή αναμένεται να προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες! 
 
Να σημειωθεί ότι όπως είχε τονίσει, προ τριμήνου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη, που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο και που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...