5 Φεβ 2016

Απίθανο κρυφό παιχνίδι στο Facebook Messenger

Πώς να παίξετε σκάκι στο chat
Το ξέρατε ότι μπορείτε να παίξετε σκάκι με τους φίλους σας μέσω του Facebook Messenger;......
Έτσι την ώρα που μιλάτε στο chat μπορείτε να τους προσκαλέσετε και σε μια παρτίδα σκάκι!

Η ύπαρξη του κρυφού παιχνιδιού στο Messenger Facebook αποκαλύφθηκε τη μέρα που το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο γιόρταζε τα 12α γενέθλιά του αλλά είχε αρχικά ανακαλυφθεί και δημοσιευθεί σε μια συζήτηση στο Reddit.

Το μυστικό παιχνίδι είναι ορατό όταν κανείς πληκτρολογήσει στη συνομιλία με ένα φίλο του στο Messenger το εξής «@fbchess play». Από τα πρώτα κιόλας γράμματα που θα πληκτρολογήσετε θα σας εμφανιστεί το παιχνίδι και έτσι θα μπορείτε να στείλετε πρόσκληση στους φίλους σας. Τότε θα εμφανιστεί μια σκακιέρα. Όποιο άτομο έχει τα λευκά πιόνια θα μπορεί να κάνει και την πρώτη κίνηση και φυσικά το άλλο άτομο παίρνει τα μαύρα.

Βέβαια, σε αντίθεση με άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες εδώ δεν αρκεί απλά να κουνήσετε το πιόνι με το ποντίκι, αλλά πρέπει να πληκτρολογείτε συγκεκριμένες εντολές για να μετακινηθεί ένα πιόνι.

Ο οριζόντιος άξονας έχει γράμματα για να αντιπροσωπεύει τις στήλες, ενώ ο κάθετος έχει αριθμούς. Κάθε πιόνι μπορεί να μετακινηθεί πληκτρολογώντας σε ποιο τετράγωνο θέλετε να το μετακινήσετε.

Το κάθε πιόνι χαρακτηρίζετε από ένα γράμμα. Για παράδειγμα R για τον πύργο, Q για την βασίλισσα και K για το βασιλιά. Ο λεγόμενος στρατιώτης έχει το γράμμα P. Έτσι, για παράδειγμα, αν θέλετε να μετακινήσετε τον δεύτερο στρατιώτη από την αριστερή πλευρά μια θέση μπροστά, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε: «fbchess Pb3».

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μάλιστα δεν σταματάει η συνομιλία οπότε μπορείτε να παίζετε σκάκι και ταυτόχρονα να μιλάτε με τον φίλο σας. Σίγουρα δεν είναι και ο πιο άνετος τρόπος να παίξει κανείς σκάκι στο Διαδίκτυο, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε!
Πηγή: newsbeast.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...