22 Φεβ 2016

Τελετή εγκαινίων του έργου "Ανάπλαση Πλατείας και Παιδικής Χαράς" Πευκακίων Σύρου

Σε ευχάριστο και εορταστικό κλίμα, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν,......
το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, τα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς και της Πλατείας Πευκακίων από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργο Μαραγκό, με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Δωρόθεου Β’.

Πρόκειται για ένα έργο που έδωσε ξανά πνοή ανανέωσης στη γειτονιά και αφορά στη δημιουργία ενός παιδικού κήπου, εντός του οποίου περιλαμβάνεται παιδική χαρά, κατασκευασμένη σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές. Στο δυτικό πευκόφυτο τμήμα της πλατείας αντικαταστάθηκε ο παλαιός πλακόστρωτος διάδρομος και τοποθετήθηκε φωτισμός, ενώ περιμετρικά πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή των πεζοδρομίων με μαρμάρινες πλάκες.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης δημοπράτησε, στις 27 Ιανουαρίου 2015, το έργο με τίτλο «Ανάπλαση Πλατείας Πευκακίων» με προϋπολογισμό 370.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Η ανάπλαση της Πλατείας και, κατ’ επέκταση, της παιδικής χαράς αποτελεί ένα άρτιο και ολοκληρωμένο έργο, ενταγμένο στις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και φιλικό προς το περιβάλλον και τις ανάγκες των παιδιών. Κύριο μέλημά μας στάθηκε η ολοκληρωμένη προστασία και ασφάλεια των παιδιών, η λειτουργικότητα και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Η παιδική χαρά εναρμονίζεται πλήρως με το χώρο, ως προς τα υλικά, τα σχέδια και τα φυσικά χρώματα.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έχει ήδη ενταχθεί ένας σημαντικός αριθμός παιδικών χαρών σε όλη τη γεωγραφική περιφέρεια του νησιού, όπως στην περιοχή της Κοιμήσεως, στην περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου, στην Πλατεία Σεφέρη, στην περιοχή του Παιδικού Σταθμού του Ξηρόκαμπου και στο Φοίνικα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολοκάρδια την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου, καθώς και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τις κατάλληλες ενέργειες που πραγματοποίησε, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Επίσης, θα θέλαμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες για την ευγενική τους χορηγία:
· Στον κ. Νίκο Κοντιζα, για την ηχητική και μουσική κάλυψη της εκδήλωσης.

· Στην κα Πόπη Μπατζάκη («Kid’s Time»), για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την παρουσία της μασκότ Minions.

· Στην κα Πέρσα Παύλου («Art Industry»), για τον στολισμό της παιδικής χαράς και τα μπαλόνια που προσέφερε στα παιδιά.

· Στο ανθοπωλείο «Λίλιουμ» για την προσφορά των ενθέων.

· Στα Ζαχαροπλαστεία «Αθυμαρίτης», «Απέργης», «Κανακάρης», «Μελλίκρατον», «Σταύρος», «Το Σπιτικό της Αγνής» για τα γλυκίσματα που προσέφεραν για τα παιδιά.

· Στην κα Αντωνία Ρούσσου («Οιναγορά») για την προσφορά χυμών για τα παιδιά.

· Στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου για την παρουσία των παιδιών που πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να χαρούν και να αγαπήσουν την παιδική χαρά τους. Μέσα από τα ζωηρά τους βλέμματα θα αντανακλάται σε όλους μας η ελπίδα και η αισιοδοξία και το γέλιο τους θα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας.
Δείτε εικόνες απο τα εγκαίνια του σημαντικού έργου
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...