22 Φεβ 2016

Ανανεώνεται η ασφαλιστική κάλυψη ευπαθών ομάδων για έναν ακόμη χρόνο

Αναλυτικά για ποιούς ισχύει
Για ένα ακόμη χρόνο (μέχρι τέλος Φλεβάρη του 2017) ανανεώνει την ασφαλιστική κάλυψη......
των μισθωτών που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μόλις 50 ένσημα ετησίως το υπουργείο Εργασίας.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα ανανεώνεται η κάλυψη ανέργων, ελευθεροεπαγγελματιών και μηχανικών που έχουν κάνει διακοπή επαγγέλματος, υπερήλικων ασφαλισμένων στον ΟΓΑ κ.α. Εγκύκλιος του υφυπουργού Εργασίας Αν. Πετρόπουλου, αναφέρεται σε σχετική διάταξη νόμου που προωθείται ώστε να ρυθμιστεί το θέμα. 

Μέχρι την ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας και δεδομένου ότι στις 29 Φλεβάρη λήγει η ασφαλιστική ικανότητα των ευάλωτων αυτών ομάδων, ο υφυπουργός ενημερώνει τα Ταμεία πως χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα και παροχές ασθένειας σε είδος για την περίοδο 1/3/2016 έως 28/2/2017 στους :

• μισθωτούς ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. και μέλη της οικογένειάς τους με την συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2015), είτε κατά το τελευταίο 15μηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του 15μηνου. 

• Εργαζόμενους των επιχειρήσεων «Εταιρεία Τροχαίου Υλικού Ελλάδος Α.Ε.» και «Ναυπηγεία Σκαραμαγκά» και μέλη των οικογενειών τους, χωρίς την συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

• πωλητές Λαϊκού Λαχείου που υπάγονται στο κεφάλαιο ΙΓ του Κανονισμού Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κα τα μέλη οικογενείας τους χωρίς την προϋπόθεση της συμπλήρωσης απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

• Ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν τουλάχιστον 600 ημέρες ασφάλισης, έχουν τουλάχιστον 12 μήνες ΟΑΕΔ και δεν ασφαλίζονται στο Δημόσιο.

• Ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. ηλικίας 30 - 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, αλλά έχουν τουλάχιστον 600 ημέρες ή 2 χρόνια ασφάλισης, παραμένουν άνεργοι και δεν ασφαλίζονται στο Δημόσιο, όπως και όσοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ. εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του οικογενειακού τους εισοδήματος τότε δεν υπερέβαινε τις 12.000 ευρώ.

• Ασφαλισμένοι του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ, που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του οικογενειακού τους εισοδήματος τότε δεν υπερέβαινε τις 12.000 ευρώ.

• Υπερήλικες ασφαλισμένους ΟΓΑ, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης. Νίκος Φώσκολος
Πηγή: ethnos.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...