15 Ιαν 2016

Καθαρίστε το συκώτι με το παντζάρι

Το συκώτι είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό του σώματός μας. Φιλτράρει το αίμα και αποβάλλει τις....
μεγάλες ποσότητες τοξινών και άχρηστων ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας. Πιστεύεται ότι το συκώτι εκτελεί πάνω από 500 λειτουργίες, αν και υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι μπορεί να είναι πολύ περισσότερες. Επομένως, είναι σημαντικό να έχουμε ένα υγιές συκώτι, το οποίο δουλεύει αποτελεσματικά καθημερινά.

Το συκώτι μας έχει τη δυνατότητα να καθαρίζεται από μόνο του χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, όταν του παρέχουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, θα μπορούσε να επέλθει μια περίοδος κατά την οποία το έχουμε υπερφορτώσει, με αποτέλεσμα να το εμποδίζουμε να λειτουργήσει σωστά. Η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, η μόλυνση ή η χρήση χημικών ουσιών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση περιττών τοξινών στο σώμα μας και κατ” επέκταση την παρεμπόδιση της σωστής λειτουργίας του.

Ευτυχώς, το συκώτι μπορεί να καθαριστεί με φυσικό τρόπο· καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και άλλες ουσίες που είναι απαραίτητες για τον καθαρισμό του. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία με βασικό υλικό το παντζάρι. Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το συκώτι με το παντζάρι με φυσικό τρόπο και εντός μερικών ημερών;

Καθαρίστε το συκώτι με το παντζάρι
sukoti
Το παντζάρι ή αλλιώς κοκκινογούλι, χρησιμοποιείται εδώ και δεκάδες χρόνια για τον καθαρισμό του ήπατος και για την πρόληψη μιας μεγάλης σειράς ασθενειών. Είναι πολύ εύκολο να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, έχει πολύ ευχάριστη γεύση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες συνταγές. Τα οφέλη του για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του ήπατος οφείλονται κυρίως στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα οποία έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που βρίσκονται στο σώμα μας οι οποίες με τη σειρά τους, μακροπρόθεσμα θα μπορούσαν να προκαλέσουν άλλες ασθένειες.
Περιέχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών ουσιών όπως βηταλαΐνη, φυτικές ίνες, σίδηρο, βητακυανίνη και φολικό οξύ. Όλες αυτές οι ουσίες είναι απαραίτητες για να έχετε ένα υγιές και δυνατό συκώτι. Τα παντζάρια περιέχουν μια φυτική ίνα που ονομάζεται πηκτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την προώθηση του καθαρισμού και την αποβολή των τοξινών από το συκώτι, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά τη λειτουργία του.

Εκτός από αυτό το σημαντικό όφελος, τα παντζάρια συνδέονται άμεσα με την επούλωση του ήπατος, βελτιώνοντας την παραγωγή στομαχικών οξέων, προλαμβάνοντας τις ελεύθερες ρίζες στην LDL (κακή χοληστερόλη) και τον καρκίνο του πνεύμονα, του ήπατος, της σπλήνας, του δέρματος και του παχέος εντέρου.

Θεραπεία με παντζάρια για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του ήπατος
pantzaria
Αυτή η πανίσχυρη θεραπεία με παντζάρια συνιστάται ιδιαίτερα για άτομα που πάσχουν από λιπώδη νόσο του ήπατος ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με το συκώτι τους λόγω καπνίσματος ή κατανάλωσης αλκοόλ. Η βέλτιστη λειτουργία αυτού του οργάνου ισοδυναμεί με την καλή υγεία καθώς μέσω αυτού το σώμα μας μπορεί να αποβάλλει όλες αυτές τις ουσίες που δεν χρειάζεται και οι οποίες με την πάροδο του χρόνου μπορούν να μας προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας.
Υλικά
  • 1 γυάλινο βάζο με χωρητικότητα 3 λίτρων.
  • 700 γραμμάρια παντζάρι.
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
  • 1 κούπα (200 γραμμάρια) βιολογική ζάχαρη.
  • 1/2 κούπα (100 γραμμάρια) σταφίδες.
Προετοιμασία
Κόβετε τα παντζάρια σε μικρούς κύβους και τους τοποθετείτε στο βάζο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζετε στο βάζο το νερό που έχετε βράσει αλλά το έχετε ήδη αφήσει να κρυώσει για λίγο. Έπειτα το αφήνετε να ζυμωθεί για 6 με 7 ημέρες. Τοποθετείτε ένα τουλπάνι στο άνοιγμα του βάζου έτσι ώστε το μείγμα να μπορεί να παίρνει αέρα κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Ανακινείτε το μείγμα δυο φορές την ημέρα. Εφόσον περάσουν οι 7 μέρες, στραγγίζετε το μείγμα και το τοποθετείτε σε ένα άλλο δοχείο. Τώρα είναι έτοιμο για να το πιείτε.

Προτάσεις
  • Θα πρέπει να λαμβάνετε 3 κουταλιές της σούπας, 3 φορές την ημέρα.
  • Το μείγμα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο.
  • Μετά από ένα διάλειμμα τριών μηνών, μπορείτε να επαναλάβετε τη θεραπεία.

Παρενέργειες

  • Είναι πιθανό κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, τα ούρα σας να έχουν μια ερυθρή απόχρωση. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.  Είναι μια παρενέργεια που οφείλεται στο χρώμα των παντζαριών και δεν είναι επικίνδυνή για την υγεία σας.
  • Σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να εμφανιστεί κάποια αλλεργική αντίδραση στο δέρμα κατά την κατανάλωση των παντζαριών.
  • Τα άτομα που πάσχουν από πέτρες στα νεφρά ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα με τα νεφρά τους δεν θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτήν τη θεραπεία.
  • Αυτή η θεραπεία απαγορεύεται αυστηρά για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη καθώς τα παντζάρια περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από κάθε άλλο λαχανικό. Επιπλέον, εκτός από τη ζάχαρη που περιέχει το ίδιο το λαχανικό, περιέχει και η συνταγή μεγάλη ποσότητα.
  • Το παντζάρι συμβάλλει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας καθώς βοηθά τις εντερικές κινήσεις. Ωστόσο, αν έχετε διάρροια καλό είναι να μην ακολουθήσετε αυτήν τη θεραπεία καθώς μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημά σας.

Πηγή: meygeia.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...