21 Ιαν 2016

17 νέοι παίκτες στον Ατρόμητο!

Όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 17 νέους παίκτες απέκτησαν τα τμήματα υποδομών του Ατρομήτου τον Ιανουάριο. Τι δήλωσε ο υπεύθυνος, Τόλης Αποστόλου!........
Οι δοκιμές που έγιναν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων με παιδιά από το δίκτυο Σχολών του Ατρομήτου έφεραν ανακατατάξεις στα τμήματα υποδομών, καθώς η ομάδα του Περιστερίου απέκτησε 17 παίκτες, συνολικά. Οι επιλογές αυτές έγιναν με βάση την αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών από τα τεχνικά επιτελεία του Ατρομήτου και ύστερα από τις προτάσεις που είχαν οι υπεύθυνοι της ομάδας από τους σκάουτερς.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ατρομήτου αναφέρει:
“Με 17 νέους ποδοσφαιριστές ενισχύθηκαν τα τμήματα υποδομών του Ατρόμητου, την τρέχουσα περίοδο του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα είναι οι:

Ατρόμητος U17
Δημήτρης Φίλης (1999), επιθετικός από τον Κολωνό
Κωνσταντίνος Κούκρας (1999), επιθετικός από Αχιλλέα Τριανδρίας
Αχιλλέας Σαββίδης (2000), επιθετικός ως ελεύθερος.
Άκης Ψαράκης (1999), επιθετικός από Κρητικό Αστέρα, μέλος του Δικτύου Σχολών.
Αντώνης Διακογεωργίου (2000), μέσος από Κλεόβουλο Λίνδου.
Κομνηνός Κοντός (1999), χαφ από Ηρακλή Λάρδου, μέλος του Δικτύου Σχολών.
Αποχώρησαν οι: Αντώνης Καραχάννας (ελεύθερος), Λεωνίδας Ρώσση (ελεύθερος), Βασίλης Ζώγκος (δανεικός), Γιώργος Μπαλόκας (δανεικός).

Ατρόμητος U16
Φώτης Μπάρδος (2000), αμυντικός από Δόξα Ψίνθου Ρόδου.
Γιάννης Χοχλαστός (2000), μέσος από Νικαγόρα Κω.

Ατρόμητος U15
Μάριος Ζούνης (2001), επιθετιθκός από Ατρόμητοι Ρόδου.
Κώστας Στεργίου (2001), χαφ από Κρόνο Αργυράδων Κέρκυρας.
Γιάννης Μιχαλέας (2001), μέσος από Δαναό Καλαμάτας.
Φώτης Λογοθέτης (2001), αμυντικός από Αστέρα Μαγούλας
Άγγελος Λογοθέτης (2001), μέσος από Αστέρα Μαγούλας.
Στέφανος Ηλιόπουλος (2001), μέσος από Αστέρα Μαγούλας.
Ανέστης Βλαχομήτρος (2001), μέσος από Ιστιαία.

Ατρόμητος U14
Αριστείδης Πιτέλης (2002), αμυντικός από Αστέρα Μαγούλας.
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (2002), επιθετικός από Κηφισιά.

Οι προαναφερθέντες επιλέχθηκαν από τη διαδικασία του scouting, με υπεύθυνο τον Τεχνικό Διευθυντή Υποδομών της ΠΑΕ Τόλη Αποστόλου, αλλά και από τις αξιολογήσεις ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε ακαδημίες, συνεργαζόμενες με το Δίκτυο Σχολών Ατρόμητου. Για την τελική απόφαση ελήφθη υπόψη η βαθμολογία όλων των προπονητών που έλαβαν μέρος.

Ιδιαίτερη μνεία, για τους παίκτες που επιλέχθηκαν από τα Δωδεκάνησα, οι οποίοι εντοπίστηκαν και αξιολογήθηκαν σε συνεργασία με τον προπονητή του Ηρακλή Λάρδου, Διαγόρα Μουστάκα. 

Γεγονός που αναδεικνύει την σημαντικότητα του ρόλου του Δικτύου Σχολών και την πραγματική συνεργασία με τις συνεργαζόμενες ακαδημίες. Η ΠΑΕ Ατρόμητος ευχαριστεί θερμά τις διοικήσεις και τους προπονητές των σωματείων και συνεργαζόμενων Ακαδημιών για την παραχώρηση των ποδοσφαιριστών.

Το talentabout.gr επικοινώνησε με τον Τεχνικό Διευθυντή Υποδομών του Ατρομήτου, Τόλη Αποστόλου, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια των τμημάτων υποδομής:
ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÙÍ ÍÅÙÍ ÐÁÉÊÔÙÍ, ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÅÌÖÁÍÉÓÇÓ ÊÁÉ ÔÙÍ Ó×ÏËÙÍ ÐÏÄÏÓÖÁÉÑÏÕ ÔÏÕ ÁÔÑÏÌÇÔÏÕ
“Οι παίκτες των τμημάτων υποδομής αποκτήθηκαν ύστερα από μία συννενόηση που είχαμε με όλους τους υπευθύνους των τμημάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα συνδυασμό των στοιχείων που ψάχναμε σε κάθε ηλικιακό γκρουπ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το σκάουτινγκ, καθώς όλη τη χρονιά παρακολουθούμε παιχνίδια σε μικτές ομάδες και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας. Τα συγκεκριμένα παιδιά που αποκτήθηκαν πέρασαν από το μικροσκόπιο των προπονητών μας και η επιλογή τους βασίστηκε στο ταλέντο που μας έδειξαν ότι έχουν.

Τα παιδιά αυτά αποκτήθηκαν με όσα πιστεύουμε ότι μπορούν να δείξουν στο μέλλον και γιατί όχι κάποιοι από αυτούς να φτάσουν και στην πρώτη ομάδα. Κάποια παιδιά προέρχονται από τις σχολές του δικτύου μας -ένα δίκτυο που έχουμε σε όλη την Ελλάδα- και κάποια άλλα από συνεργαζόμενες σχολές ή ύστερα από σκάουτινγκ που κάνουν άνθρωποι δικοί μας στην επαρχία. Φιλτράρουμε τα πάντα κι έχουμε άποψη είτε από προσωπική παρακολούθηση που κάνουν άνθρωποι του Ατρομήτου ή συνεργάτες είτε από δοκιμές. Στο τέλος προκύπτει αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο είναι ουσιαστικά μία συνολική δουλειά από τους προπονητές των τμημάτων.

Η διαδικασία έχει ως εξής: αρχικά εντοπίζουμε τα παιδιά που μας ενδιαφέρουν, τα παρακολουθούμε και στη συνέχεια γίνεται ένα μίτινγκ στο οποίο καταλήγουμε ποιους παίκτες θα πάρουμε και που θα μας ενισχύσουν. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας βοήθησαν, καθώς στις δοκιμές που κάναμε πριν από μερικές εβδομάδες οι σχολές ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία”.
Πηγή: Talentabout.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...