7 Απρ 2016

Daily Mail: Οφείλουμε την ευτυχία μας στην Ελλάδα για 15 λόγους

Από τη φέτα μέχρι τα αρχαία και τους όμορφους ανθρώπους της: Αυτοί είναι οι 15 λόγοι που όλοι οφείλουμε την ευτυχία μας στην Ελλάδα, σύμφωνα με......
τους Βρετανούς.
Τους 15 λόγους για τους οποίους όλοι οφείλουν την ευτυχία και την ομορφιά τους στην Ελλάδα αναλύει η Daily Mail, σε ένα διαφωτιστικό αφιέρωμα.
Αν και εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη χώρα μας ακαταμάχητη, δείτε πώς οι Βρετανοί μας διαφημίζουν στους Βρετανούς.
Εχει ενδιαφέρον...

15 λόγοι που όλοι οφείλουμε την ευτυχία μας στην Ελλάδα
 Αχ, Ελλάδα, γη των ηλιόλουστων αρχαίων μνημείων και των ακτών με τα φωτεινά λευκά σπίτια, τα μπλε παραθυρόφυλλα και τα γαλαζοπράσινα νερά!

Αχ, Ελλάδα με το υπέροχο φαγητό. Κρεμώδες τζατζίκι, αλμυρή φέτα, μέλι, ντολμαδάκια και γιαούρτι μαζί με δροσερή μπύρα.
Αυτά και μόνο είναι αρκετά για να κλείσετε τα εισιτήριά σας για την Κεφαλονιά, αλλά αν χρειάζεστε περισσότερα για να πειστείτε, η παρακάτω λίστα θα σας πείσει σίγουρα.

1. Το παραδεισένιο κλίμα της
 
Εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο αγωνιζόμαστε για να θυμηθούμε την τελευταία φορά που βγήκαμε από το σπίτι χωρίς να φορέσουμε κάλτσες, μπλούζες με λαιμό, ισοθερμικά ρούχα και σκουφιά οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν φοράνε καν παλτό.

Με τα αισθησιακά μεσογειακά καλοκαίρια, τους υπέροχα ήπιους χειμώνες και λίγες βροχές από το Φεβρουάριο μέχρι το Νοέμβριο, δεν αποτελεί έκπληξη που οι Ελληνες μοιάζουν πάντα τόσο φρέσκοι και έχουν καθαρό δέρμα.

2. Τα νησιά που κόβουν την ανάσα

Νομίζετε ότι ξέρετε όλα τα ελληνικά νησιά; Ξανασκεφτείτε το. Η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, μόνο τα 227 εκ των οποίων κατοικούνται, ωστόσο σας προσφέρει πολλές επιλογές.

Κάθε νησί ξεχωρίζει με τη δική του μοναδική προσωπικότητα, που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να επιλέξουν ανάμεσα σε διακοπές φιλικές προς την οικογένεια (Κέρκυρα), μια ρομαντική απόδραση (Σαντορίνη), έναν γαστρονομικό παράδεισο (Κρήτη) ή ένα διάλειμμα μακριά από όλα και όλους (Σκύρος).
Αλλά όποιο νησί κι αν διαλέξετε, είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψετε μυστικούς όρμους για κολύμπι, παρθένες παραλίες, ασυναγώνιστη φιλοξενία και ένα τραπέζι φορτωμένο με φρέσκα θαλασσινά, ζεστό αρνάκι στιφάδο, λιγουδιές τυλιγμένες με φύλλο, και υπέροχο λευκό κρασί.

Cheers, ή στην υγειά μας, όπως λένε εκεί.

3. Οι ελιές
 
Χάρις στο τέλειο κλίμα της χώρας, οι ελαιώνες ευδοκιμούν επί του ελληνικού εδάφους. Υπάρχουν περίπου 143 εκατομμύρια, κάνοντας τη χώρα έναν τεράστιο εξαγωγέα τόσο των καρπών όσο και του λαδιού. Αυτών που ο Όμηρος περιέγραψε κάποτε ως «υγρό χρυσάφι».

Απολαύστε το ελαιόλαδο με τυρί ή σε ντιπ, αλλά και πάνω από τις σαλάτες.

4. Οι όμορφοι άνθρωποι
 
Οι άνδρες είναι σέξι, οι γυναίκες δυναμικές και σαγηνευτικές: Ο ελληνικός λαός έχει αδιαμφισβήτητη ομορφιά.

Από τον Σάκη Ρουβά και την Άννα Βίσση μέχρι αστέρες του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων της Τζένιφερ Ανιστον, της Τίνας Φέη και του Μπίλι Τζέιν, όλοι οφείλουν την καλή τους εμφάνιση στην ελληνική κληρονομιά τους.

 
6. Τα... παλιά παιδιά (εννοεί τους Αρχαίους Ελληνες)
Ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Ιπποκράτης, ο Αρχιμήδης, ακόμα και ο Πυθαγόρας και πρακτικό θεώρημα του...
Οταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα και ηγετική σκέψη, η αρχαία Ελλάδα ήξερε τι έκανε - και εμείς τους χρωστάμε πολλά.

Φιλοσοφία, γεωμετρία, αστρονομία, βοτανολογία, μυθολογία, αρχιτεκτονική, Ολυμπιακοί Αγώνες ακόμα και το ξυπνητήρι που χρησιμοποιούμε είναι μερικά από αυτά που πρώτα ανακάλυψαν οι αρχαίοι Ελληνες.

Ξέρετε, αυτοί εφηύραν ακόμα και τη Δημοκρατία.
7. Το κέφι τους
 
Σπάνε πιάτα όταν κάνουν γλέντια. Πίνουν ούζα μόνο και μόνο επειδή είναι Πέμπτη. Και χορεύουν πάνω σε τραπέζια μέχρι το πρωί.

Αυτοί, οι Ελληνες, ξέρουν πώς να διασκεδάζουν.

8. Το μέλι που ταιριάζει με τα πάντα
 
Παραδόξως οι Βρετανοί δεν τρώνε αρκετό μέλι παρά μόνο στο πρωινό. Αλλά στην Ελλάδα, το βάζουν σχεδόν στα πάντα.

Στο κέικ, σε μπισκότα, στους λουκουμάδες, στο γιαούρτι, πάνω σε ψημένο τυρί, στη μαρινάρα του κοτόπουλου, πάνω σε καβουρδισμένα καρύδια και φρούτα, και, φυσικά, να φτιάξουν αυτόν τον λαστιχωτό, τραγανό, εύθρυπτο, κολλώδη και παραδεισένιο μπακλαβά. Mmmm.

9. Οι αρχαίοι ναοί
Η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας στην Αθήνα... η αρχαία Κάμειρος στη Ρόδο... ο Ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς... η Κνωσός στην Κρήτη.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πολύ απασχολημένοι. Και η εκπληκτική αρχιτεκτονική τους είναι αρκετή για να κάνει το Στόουνχεντζ να μοιάζει κάπως σαν... διάβαση πεζών.

10. Τα παράλογα νόστιμα γλυκά
Από τον μπακλαβά μέχρι το γαλακτομπούρεκο, τα ελληνικά γλυκά είναι απλά αχτύπητα. Είτε είναι διπλωμένα ή σε σπειροειδή σχήμα ή σιροπιασμένα, μία λέξη τα περιγράφει: Νόστιμα!

11. Γύρος! Ο βασιλιάς των κρεάτων
Όποιος έχει κάνει διακοπές στην Ελλάδα γνωρίζει αυτό το θαύμα που λέγεται γύρος. Και αν δεν το γνωρίζετε, χάνετε.

Παραδοσιακά τρώγεται μέσα σε μια ζεστή πίτα, μαζί με σαλάτα και τζατζίκι, σε μερίδα με πατάτες και λαχανικά. Μπορεί να περιέχει οποιοδήποτε είδος κρέατος, αλλά τις περισσότερες φορές είναι χοιρινό, κοτόπουλο, που ψήνεται σιγά-σιγά. Ο τρόπος που ψήνεται κάνει το κρέας τρυφερό και γευστικό και σερίρεται κομμένο σε λεπτές, μικρές φέτες.

12. Aπό την Οδύσσεια στο Χόλιγουντ
Η Ελλάδα, όντας τόσο θεαματική, όμορφη, εύγευστη και πλούσια σε αρχαία ιστορία, έχει εμπνεύσει διάφορους τομείς του πολιτισμού.

Από την Οδύσσεια του Ομήρου, τους Μύθους του Αισώπου μέχρι τα έργα του Γούντι Αλεν, τον Κυνόδοντα, Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι αλλά και το υπέροχο Mamma Mia με την Μέριλ Στριπ.

 
13. Η χωριάτικη σαλάτα
Οι Ελληνες δεν παίζουν με τις σαλάτες τους. Όταν πρόκειται να φτιάξουν μια σαλάτα η συνταγή τους είναι απλή και περιέχει τα βασικά: αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, φέτα, ελιές, ελαιόλαδο. Νόστιμη.

14. Οι αλμυρές πίτες
Τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κιμαδόπιτα, κολοκυθόπιτα, κρεατόπιτα. Πίτες με ένα ή περισσότερα φύλλα. Πίτες σε εκατοντάδες εκδοχές. Oρεξη να 'χεις!

15. Τα τυριά
Το τυρί, στην Ελλάδα, είναι μεγάλη υπόθεση. Η φέτα είναι το πιο διάσημο: έντονη, αλμυρή, δένει τέλεια με τις ώριμες ντομάτες, τις ελιές και αρωματικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αποτελώντας το απαραίτητο συστατικό της ελληνικής σαλάτας.
Άλλα νόστιμα τυριά είναι το σαγανάκι, το γαλοτύρι, το λαδοτύρι και μυζήθρα.



Πηγή: thetoc.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...