4 Απρ 2016

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να σταματήσει τη “φάμπρικα” των απευθείας αναθέσεων»

Αυστηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση έστειλε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις σοβαρές καταγγελίες.......
των κομμάτων της αντιπολίτευσης και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούν για αδιαφανείς , απευθείας αναθέσεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυναςπου αφορούν έργα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά και δεν απαντά στις σοβαρές καταγγελίες Κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το κύμα των αδιαφανών απευθείας αναθέσεων, που υλοποιούνται κυρίως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο για μισθώσεις ιδιωτικών εγκαταστάσεων, εκτάσεων και αγρών, όσο και για υπηρεσίες εστίασης, σίτισης και καθαριότητας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κατασκευής του κέντρου φιλοξενίας (Hot Spot) στη Χίο, το οποίο κόστισε τελικά 1.277.000 ευρώ, τη στιγμή που, μεταξύ άλλων, η έκταση παραχωρήθηκε από το Δήμο, ο εξοπλισμός και οι υποδομές στέγασης διατέθηκαν από ελληνική επιχείρηση, ενώ προβλέφθηκε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, και συμπληρωματική δαπάνη ύψους 423.183 ευρώ, που εγκρίθηκε 20 μέρες μετά το τέλος των έργων. Και όλα αυτά σε διαγωνισμό της μίας και μόνο ημέρας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη στηλιτεύσει τον παραγκωνισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να αναθέτει, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, απευθείας σε επιχειρήσεις, έργα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και η οποία, αποδεικνύεται, δυστυχώς, ως το όχημα για πολλές “γκρίζες” αναθέσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να βάλει επιτέλους ένα τέλος στη νέα “φάμπρικα” των απευθείας αναθέσεων, που προωθούν μέλη της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...