7 Απρ 2016

«Πάγωσαν» τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών-εφορίας

Στο... αρχείο διάταξη του Τρύφωνα Αλεξιάδη
Στον «πάγο» έβαλε η κυβέρνηση τη νομοθετική ρύθμιση που είχε ετοιμάσει........
o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης για την επανεργοποίηση του μέτρου της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με τις πληροφοριακές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό διαρθρωτικό μέτρο κατά της φοροδιαφυγής το οποίο είχε προαναγγείλει ο κ. Αλεξιάδης και εκτιμάται ότι, αν είχε ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή και είχε γίνει νόμος του κράτους, θα μπορούσε να διασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων για τον Κρατικό Προϋπολογισμό τόσο του τρέχοντος όσο και των επόμενων ετών, καθώς θα έθετε τέλος στα φαινόμενα χρησιμοποίησης αδήλωτων ή «πειραγμένων» ταμειακών μηχανών και άλλων φορολογικών μηχανισμών, ενώ ταυτόχρονα θα περιόριζε σημαντικά τα φαινόμενα έκδοσης πλαστών τιμολογίων.

H σχετική τροπολογία είναι έτοιμη από τον Ιανουάριο αλλά δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν έχει καν συζητηθεί ως διαρθρωτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, όπου φαίνεται πως δίδεται πλέον προτεραιότητα στην επιβολή νέων επαχθών φοροεισπρακτικών μέτρων σε βάρος εκατομμυρίων οικονομικά αδύναμων και υπερχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...