9 Απρ 2016

Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για τον τουρισμό

Τους στρατηγικούς άξονες της Νέας Δημοκρατίας για την συνολική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος ανέπτυξε........
η Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή στην πρώτη - διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά Γραφεία του Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε ότι «ο Τουρισμός είναι υπόθεση εθνικά πολύτιμη για να μπαίνει στον «αυτόματο πιλότο» από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού αποτελεί – ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και της νέας ύφεσης- μία πολύτιμη πηγή εσόδων της ελληνικής οικονομίας, που προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας, συνεισφέρει τα μέγιστα σε φοροδοτικό και εισφοροδοτικό επίπεδο και ενισχύει άμεσα ή έμμεσα μια σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων καθώς και τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Ιδιαίτερα η κ. Αραμπατζή στάθηκε «στην πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης», όπως ανέφερε, να διαχειριστεί την κλιμάκωση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, που η ίδια προκάλεσε και η οποία, «αφού είχε ως αποτέλεσμα το ανήκουστο κλείσιμο των συνόρων, δημιουργεί δυστυχώς μία «γκρίζα» εικόνα για την Ελλάδα στο εξωτερικό, απομειώνοντας το μοναδικό πλεονέκτημα της χώρας ως ασφαλούς και ακίνδυνου τουριστικά προορισμού».

Προμετωπίδα τα αντιπολιτευτικής κριτικής υπήρξε μεταξύ άλλων η απαίτηση από τη Νέα Δημοκρατία για την άμεση επίλυση των προβλημάτων με την τουριστική visa από τη Ρωσία, το αίτημα να υπάρξει Εθνικό Σχέδιο για να αναχαιτιστούν τάχιστα οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης στους τουριστικούς μας προορισμούς, η ανάγκη ουσιαστικής αντιμετώπισης της μεγάλης μείωσης στις προκρατήσεις αλλά στα δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ελλάδα καθώς και η ανάγκη ισχυροποίησης του ιαματικού και του ιατρικού Τουρισμού, ως βασικών πυλώνων συνολικά των ειδικών μορφών τουρισμού, που εγγυώνται τη 12μηνη διεύρυνση του τουριστικού μας προϊόντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Αραμπατζή στους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, με έμφαση στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην ποιοτική του βελτίωση, στην αειφόρο ανάπτυξη, στην τόνωση της απασχόλησης.
«Κυρίως όμως, με έμφαση στη διεύρυνση και στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, που θα συμβάλλει πρακτικά στην άμβλυνση της εποχικότητας, στην ενεργό διασύνδεση με άλλους κρίσιμους κλάδους και στη διάχυση του τουριστικού πλεονάσματος στην περιφέρεια, τις τοπικές κοινωνίες και σε άλλους κλάδους της οικονομίας».

Στην πρώτη – διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ, τη συζήτηση άνοιξε η Συντονίστρια ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ και πρ. Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Χαιρετισμούς απήυθηναν ο πρ. Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο πρ. Γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς ενώ έγιναν τοποθετήσεις από εξειδικευμένα στελέχη τόσο για το Χωροταξικό του Τουρισμού όσο και για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού.
Πηγή: newmoney.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...