4 Απρ 2016

Δωδεκανησιακή ακίνητη περιουσία και αλιεία στην ατζέντα Ζαννετίδη - Γάκη

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαννετίδη με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Δ. Γάκη
Τον βουλευτή Δωδεκανήσου και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ. Δημήτρη Γάκη δέχθηκε........
σήμερα, Δευτέρα, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο αγώνας που ξεκίνησε η Περιφέρεια σχετικά με την διεκδίκηση της Δωδεκανησιακή ακίνητης περιουσίας, η οποία υφαρπάχθηκε από την ελληνική πολιτεία το 2011, οπότε ψηφίστηκε ο νόμος 3965/2011 (ΦΕΚ 113 της 18ης Μαΐου 2011) που αφαιρούσε από την αυτοδιοίκηση της Δωδεκανήσου το 75% από τα έσοδα των εκποιήσεων.

Ο κ. Γάκης ζήτησε και ενημερώθηκε από τον κ. Ζαννετίδη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ενώ από τον νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας κ. Γιώργο Φιλιππάκο, ενημερώθηκε για το σημερινό καθεστώς όπως έχει διαμορφωθεί, μετά το 2011.

Στην διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν τρόποι επαναφοράς των εσόδων από την εκποίηση της δωδεκανησιακής ακίνητης περιουσίας, καθώς και τρόποι κοινοβουλευτικής παρέμβασης, με τον βουλευτή Δωδεκανήσου να δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στους αγώνες της Περιφέρειας και σε κάθε πρωτοβουλία της, που αφορά αυτό το κεφαλαιώδες για την Δωδεκάνησο ζήτημα.

Στην ίδια συνάντηση τέθηκαν και θέματα αλιείας, τα οποία θα αποτελέσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αντικείμενο ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, μετά από αίτημα του κ. Ζαννετίδη στον πρόεδρο της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οργάνωσε τους τελευταίους μήνες δύο Γενικές Συνελεύσεις για θέματα αλιείας, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα αντίστοιχα, όπου συμμετείχαν όλοι οι αλιευτικοί σύλλογοι του Νοτίου Αιγαίου. Στην διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων κατεγράφησαν τα προβλήματα του κλάδου και διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ παρουσιάστηκε το πλάνο της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της αλιείας.

Επειδή πολλές από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν απαιτούν νομοθετική παρέμβαση, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, με επιστολή του, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ. Δημήτρη Γάκη την διεξαγωγή μιας ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής, για θέματα αλιείας.

Ο κ. Γάκης έκανε αποδεκτή την πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη και κατά την σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε η συνεδρίαση να γίνει στις 14 Απριλίου, παρόντος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...