4 Απρ 2016

Τι γίνεται με το επίδομα του ΟΓΑ – Πότε καταβάλλεται, ποιοι οι δικαιούχοι

Για την καταβολή της πρώτης δόσης οικογενειακών επιδομάτων του 2016 σε περίπου 710.000 δικαιούχους προετοιμάζεται ο ΟΓΑ.......
Στόχος είναι να καταστεί δυνατή η καταβολή τόσο του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων, όσο και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι Το αργότερο μέχρι τις 22 Απριλίου θα καταβληθεί η 1η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, βάσει Νόμου. Ωστόσο, ακόμη ο ΟΓΑ δεν έχει αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία που θα πληρωθούν τα επιδόματα.

Η αγωνία των περίπου 700.000 δικαιούχων έχει φτάσει στα ύψη, ωστόσο αναμένεται πριν το Πάσχα η καταβολή των επιδομάτων. Τα επιτελεία του Οργανισμού άλλωστε περιμένουν το «ΟΚ» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να προχωρήσουν στην πληρωμή τόσο του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων, όσο και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.
Πηγή: aftodioikisi.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...