11 Απρ 2016

Προχωρά η αναβάθμιση του αεροδρομίου Σύρου

Η Σύρος δημιουργεί τα εχέγγυα για τη δυναμική είσοδο της στον αεροπορικό χάρτη, από τον οποίο μέχρι σήμερα ήταν απούσα, με την........
επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου μας.

Ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ) κ. Χ. Σπίρτζης, με την υπ. αρίθμ. 272/5-4-2016 (ΑΔΑ ΩΜ0Ε4653ΟΞ-ΙΤ0) απόφαση του, υπέγραψε την άμεση δημοπράτηση του έργου επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου, Π/Υ 1.334.000 Ευρώ. 
Το συγκεκριμένο, εξαιρετικά σημαντικό έργο για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας, έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι (6) μηνών και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2016. Σε συνάρτηση δε με το έργο της ταπείνωσης του λόφου στη νότια πλευρά του διαδρόμου (περιοχή «Νεράϊδα») θα επιτρέψει την αεροπορική διασύνδεση της Σύρου με όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας καθώς και με αεροδρόμια γειτονικών χωρών (Ιταλία, Βαλκάνια, Τουρκία, Κύπρος), με μεγαλύτερα αεροσκάφη τύπου Q-400.

Όπως είναι γνωστό, το αεροδρόμιο αποτελεί βασική πύλη εισόδου για κάθε τουριστικό ή μη προορισμό και η ύπαρξη ενός σύγχρονου αεροδρομίου, σε συνδυασμό με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη του νησιού μας, εξασφαλίζει στη Σύρο ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων, γειτονικών ή μη, προορισμών.

Οι ενέργειες για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου, ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2014, από τον τ. Υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου κατά τη διάρκεια επισκέψεων του στο νησί μας. Δυστυχώς, λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας που επακολούθησαν, οι συγκεκριμένες διαδικασίες «πάγωσαν» για σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο δεν υπήρξε η επιδιωκόμενη πρόοδος. 
Ωστόσο, η δημοτική αρχή, σταθερά επικεντρωμένη και προσηλωμένη στο στόχο της υλοποίησης του μεγαλεπήβολου και σημαντικού αυτού έργου, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς και στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επεδίωξε με μεθοδικότητα, συστηματική πίεση και συνεχείς συναντήσεις και συσκέψεις, ειδικότερα κατά το διάστημα των τελευταίων έξι (6) μηνών, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τις αρμόδιες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες, να επιτύχει την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Κατά το διάστημα αυτό, ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, πραγματοποίησε επαναλαμβανόμενες συναντήσεις και επαφές, στην Αθήνα αλλά και στη Σύρο, με τον αρμόδιο Υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ κ. Χ. Σπίρτζη, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τ. Κουίκ, την Υφυπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ κα Μ. Χρυσοβελώνη, τον τέως Υφυπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε, τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κ. Λιντζεράκο καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Συγκοινωνιακών Υποδομών και Υποδομών Αεροδρομίων του Υπουργείου, προκειμένου να τελεσφορήσουν επιτυχώς οι προσπάθειες για την υλοποίηση του έργου.

Ως εκ τούτου, αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση, για πολλοστή φορά, να ευχαριστήσουμε θερμά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, την επίσπευση των διαδικασιών δημοσίευσης του διαγωνισμού και τη συμβολή τους στην ευόδωση των προσπαθειών μας, όλους ανεξαιρέτως τους προαναφερόμενους, καθώς επίσης και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Συριανό βουλευτή κ. Α. Συρίγο και όλους όσους συνέδραμαν με κάθε τρόπο και υποστήριξαν το έργο μας.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...