25 Νοε 2015

Li-Fi: 100 φορές πιο γρήγορο από το Wi-Fi

Το Li-Fi, που μπορεί να είναι έως και 100 φορές πιο γρήγορο από το Wi-Fi,.....
θα γίνει σύντομα εμπορικά διαθέσιμο.
To Li-Fi είναι η τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το Wi-Fi, αλλά αντί για ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, χρησιμοποιεί φως.

Η μετάδοση των δεδομένων με το Li-Fi είναι 100 φορές ταχύτερη από ό,τι συμβαίνει με το Wi-Fi. Στα πειράματα που έχουν γίνει η τεχνολογία επιτυγχάνει ταχύτητες της τάξης των 224Gb/s. Πιο πρόσφατα δεδομένα από πειράματα, κάνουν λόγο για ταχύτητες της τάξης του 1GB/s για το Li-Fi.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γίνεται η τεχνολογία καθώς παίρνει το δρόμο της εμπορικής της διάθεσης. Η pureLiFi, εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία Li-Fi, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη γαλλική εταιρεία Lucibel που ειδικεύεται στον φωτισμό με LED. Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν εμπορικά προϊόντα βασισμένα στην τεχνολογία Li-Fi.

Η τεχνολογία Li-Fi, εκτός από πιο γρήγορη είναι και πιο ασφαλής από το Wi-Fi, καθώς το φως δεν διέρχεται μέσα από τοίχους και έτσι ο administrator του δικτύου μπορεί να θέσει συγκεκριμένα όρια για το ποιοι και πού θα έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο.

Στο video που συνοδεύει το άρθρο μπορείτε να δείτε τον Καθηγητή Harald Haas να εξηγεί πώς λειτουργεί η τεχνολογία Li-Fi, ενώ μπορείτε να δείτε video με την ομιλία TED που έχει κάνει ο καθηγητής με το ίδιο θέμα.
 
Πηγή: gr.pcmag.com
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...