22 Νοε 2015

Πιθανά πρόστιμα μαμούθ και κλείσιμο της «Θύρας 13» από Κοντονή

Ο νέος αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα στον Σταύρο Κοντονή να επιβάλει στον Παναθηναϊκό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και το 1 εκατ. ευρώ, αλλά και να κλείσει ......
προσωρινά τη «Θύρα 13».

Ο Παναθηναϊκός απειλείται με ποινές που μπορεί να είναι εξοντωτικές για τον ίδιο, αγωνιστικά και οικονομικά, μετά τα όσα θλιβερά έγιναν χθες στο «Απόστολος Νικολαΐδης» αρχικά με τη ρίψη φωτοβολίδων και εν συνεχεία με τον αγωνιστικό χώρο και τους περιβάλλοντες χώρους του γηπέδου να μετατρέπονται σε πεδίο μάχης.

Πέρα από τις συνέπειες που προβλέπονται στον πειθαρχικό κώδικα και οι οποίες αναφέρουν πως ο αγώνας θα κριθεί στα χαρτιά εφόσον οι «πράσινοι» θεωρηθούν υπαίτιοι για τη μη διεξαγωγή του ματς, θα υπάρξει αφαίρεση 3 βαθμών, ποινή διεξαγωγής 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο (70-150 χιλ. ευρώ), ο νόμος Κοντονή δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιβάλει ακόμη πιο βαριές «καμπάνες».

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός έχει τη δυνατότητα να επιβάλει σε αθλητικές ανώνυμες εταιρείες ή και φυσικά πρόσωπα πρόστιμο από 10.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ «… σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής μπορεί να αποφασίσει να κλείσει τη «Θύρα 13» (εφόσον την κρίνει ως «πηγή» των επεισοδίων), καθώς ο ίδιος νόμος προβλέπει πως «… μπορεί για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να απαγορεύει τη διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων». Αν, δε, μια τέτοια απαγόρευση παραβιαστεί, μπορεί να επιβάλει ακόμη πιο βαρύ πρόστιμο, από 25.000 μέχρι και 5 εκατ. ευρώ!

Ο Σταύρος Κοντονής φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νόμο, ωστόσο όπως προέκυπτε από το ρεπορτάζ, δεν τίθεται θέμα διακοπής του πρωταθλήματος (παρότι δίνεται ΚΑΙ αυτή η δυνατότητα από το νέο νόμο), καθώς ο υφυπουργός θεωρεί πως δεν πρέπει να πληρώσουν όλες οι ομάδες για όσα έγιναν χθες.
Πηγή: sport-fm.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...