27 Νοε 2015

Κουρουμπλής: Έρχεται ο χρυσός αιώνας της αυτοδιοίκησης

Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών
Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής,..... μιλώντας από τη βήμα της τρίτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που διεξάγεται στη Λευκάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ομιλία του στα «θέλω» της κυβέρνησης από τον Καλλίκρατη, δίνοντας δύο παραδείγματα. Το κράτος πρέπει να αποφασίσει «αν θέλει διαχειριστικό ρόλο από μεριάς των θεσμών της αυτοδιοίκησης ή αναζητά ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που περνά μέσα από την αποκέντρωση», ανέφερε και υπογράμμισε ότι ο ίδιος «φιλοδοξεί ότι θα πάμε σε μια περίοδο όπου θα είναι ο χρυσός αιώνας της αυτοδιοίκησης».

«Ξεκινάμε την επιτροπή για την επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη, και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης θα είναι οι ίδιοι μάρτυρες ριζικών αλλαγών», επισήμανε, ενώ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον Καλλικράτη ανέφερε ότι «ή τα αντιμετωπίζεις με ένα διαχειριστικό τρόπο, ή επιχειρείς μια μεγάλη ριζική επαναθεσμοποίηση, που πραγματικά μεταφέρεις όχι μόνο από ιδιότητες αλλά και πόρους αν πραγματικά πιστεύεις ότι η ανάπτυξη μπορεί να περάσει μέσα από την αποκέντρωση, εμείς το πιστεύουμε». Ο Κουρουμπλής, αναφερόμενος στις ριζικές αλλαγές που είναι έτοιμη να κάνει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αναφέρθηκε στη δημιουργία «μιας επιτροπής οργάνωσης συναντήσεων στο εξωτερικό», η οποία μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διείσδυση της Ελλάδας στις αγορές στο εξωτερικό».

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε επίσης «διασφαλισμένη» την μισθοδοσία των υπαλλήλων των περιφερειών όλης της Ελλάδας.
Πηγή: newsbeast.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...