23 Νοε 2015

"Κ. Π. Καβάφης - Απ' Εξω και Τραγουδιστά": Η παράσταση που συγκίνησε την Μύκονο (εικόνες-videos)

Το φημισμένο της αφιέρωμα "Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ" παρουσίασε......
στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΥΚΟΝΟΥ η "ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ"*, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 καλεσμένη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού.
Aφιέρωμα στο διαχρονικό ποιητή-αιώνιο μύθο της νεοελληνικής γραμματείας.
Την παράσταση προλόγισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγκος, ο οποίος ήταν διοργανωτής και οικοδεσπότης.
 Παρακολουθήστε Video: 
Ο κ. Μπρίγκος προλογίζοντας καλωσόρισε την Ομάδα, αφιέρωσε την παράσταση σε όλα τα θύματα της τρομοκρατίας και κάλεσε το κοινό που είχε κατακλύσει το Γρυπάρειο να κρατήσει ενός λεπτού σιγή.
 
Ο επικεφαλής-σκηνοθέτης της παράστασης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου Μπάμπης Κουλούρας,.......
  Παρακολουθήστε Video:
 ........ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία και αφιέρωσε με τη σειρά του την παράσταση στους κτήτορες του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου. Δηλ. στην κ. Σοφία Γρυπάρη, η οποία παρακολούθησε την παράσταση, στον αλησμόνητο σύζυγό της Νίκο και στον αξέχαστο γιο τους Ευστάθιο-Αλέξανδρο Γρυπάρη, στη μνήμη του οποίου χτίστηκε αυτό το θαυμάσιο πολιτιστικό Κέντρο. 
Συνολικά τα ποιήματα που έγραψε ο Καβάφης είναι 154. Επιπλέον, θα πρέπει να υπολογιστούν άλλα 75 που παρέμειναν ανέκδοτα έως το 1968 και τα οποία βρέθηκαν στο Αρχείο του ή σε χέρια φίλων του καθώς και 27 ποιήματα που δημοσίευσε μεν ο ίδιος μεταξύ 1886 και 1898 αλλά που αργότερα τα αποκήρυξε.
Ο Μπάμπης Κουλούρας απήγγειλε από στήθους ποιήματα του Αλεξανδρινού και η Νικολέττα Ρούσσου αφηγήθηκε στιγμές από τη ζωή του, γνώμες, κριτικές και αναφορές στο έργο και στη ζωή του καθώς και κάποιες αναγκαίες αναλύσεις ποιημάτων.
Παρακολουθήστε Videos: 
Οι καλλιτέχνες της ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ* έδωσαν μια από τις καλλίτερες παραστάσεις τους και γοήτευσαν τους Μυκονιάτες θεατές οι οποίοι συγκινημένοι στο τέλος τους χειροκρότησαν όρθιοι.
  Παρακολουθήστε Videos: 
Στην παράσταση έπαιξαν οι μουσικοί Χρυσούλα Κεχαγιόγλου,  Ελπίδα Γαδ, ο Νίκος Ρούσσος, Νίκος Απέργης, Ζαννής Μαραγκός,  Βαγγέλης Αραγιάννης,  Μάκης Πρίντεζης,  Ανδρέας Αναγνωστόπουλος, Γεωργία Λίτσα, η Ρεγγίνα Σοφού. 
Ερμήνευσαν τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη, η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, η Ελπίδα Γαδ.  και ο Μπάμπης Κουλούρας.
Τον ήχο στην παράσταση υποστήριξαν με άρτιο τρόπο ο Νίκος και ο Δημήτρης Κοντιζάς.
 Παρακολουθήστε Videos:
Στην παράσταση παραβρέθηκαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος της Ι.Μ. Σύρου π. Πέτρος Μαραγκός εκπροσωπώντας το Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ , ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγκος, οι Αντιδήμαρχοι Μυκόνου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγου και Ειρήνη Γρυπάρη, η Πριφερειακή σύμβουλος κ. Μασούλα Χανιώτη, η  Δημ. Σύμβουλος και πρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου κ. Ελένη Καλπουρτζή, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημ. Σύμβουλοι Δ.Ε η πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΜ κ. Ανδριανή Κουφού, η πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Κατερίνα Μονογιού κ.α. 
 
Η πραγματοποίηση του αφιερώματος στον Καβάφη έγινε και με την υποστήριξη του ΓΡΥΠΑΡΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ.

ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ*
Για την πολιτιστική τους προσφορά η Ομάδα Καβάφης και ο επικεφαλής της Μπάμπης Κουλούρας έχουν βραβευθεί από τις Ομοσπονδίες της Ομογένειας, από την UNESCO, από το Ροταριανό Όμιλο Ερμούπολης με το βραβείο PAUL HARRIS FELLOW, από το Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου αλλά και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τιμήθηκαν με το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ενώ έχουν ανακηρυχθεί από το FORUM 20.21 ως Πρεσβευτές της προσπάθειας να αναδειχθούν η Σύρος και οι Κυκλάδες Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...