30 Νοε 2015

Ποινή 4 αγωνιστικών και -3 βαθμούς στον Παναθηναϊκό

Βαρύς ο... πέλεκυς στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στη Λεωφόρο, καθώς τιμωρήθηκε...... με 4 αγωνιστικές, αφαίρεση τριών βαθμών και βαρύ πρόστιμο. Έκαναν έφεση οι «πράσινοι».

Πολύ... ακριβά θα πληρώσει τελικά ο Παναθηναϊκός τα όσα έγιναν το προηγούμενο Σάββατο στην Λεωφόρο, μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» εκτός από το βαρύ χρηματικό πρόστιμο που θα πληρώσουν, θα εκτίσουν 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, θα χάσουν το ματς στα... χαρτιά, ενώ θα τους αφαιρεθούν και 4 βαθμοί.

Tα παιχνίδια που το «τριφύλλι» θα δώσει μπροστά στις άδειες εξέδρες της Λεωφόρου, είναι κατά σειρά με Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό, Πανιώνιο και Ξάνθη.

Το νομικό επιτελείο της ομάδας πάντως, κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης, ευελπιστώντας σε μείωσή της.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή ποσού πενήντα ενός χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική ημέρα.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 22/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 1003/2/1371-11 μ ζ΄Έκθεση της Αστυνομίας». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή είκοσι επτά χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, θεωρεί ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).
Πηγή: gazzetta.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...