24 Νοε 2015

Νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ κυκλοφορεί από την Τετάρτη - Ενημερωθείτε για τις αλλαγές

Νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ κυκλοφορεί από την Τετάρτη σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.....
Αν και οι αλλαγές μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλες ώστε να γίνονται ενδεχομένως αντιληπτές κατά τη διάρκεια μιας γρήγορης συναλλαγής, σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να εξοικειωθούμε με το νέο χαρτονόμισμα ώστε να μην σπεύσουμε να διαμαρτυρηθούμε πως κάποιος μας έδωσε πλαστό αλλά και για να μην πέσουμε κάποια στιγμή θύματα παραχαρακτών.

Το νέο χαρτονόμισμα έχει ένα πιο έντονο μπλε χρώμα, η ένδειξη «20» εμφανίζεται σε διαφορετικά σημεία ενώ υπάρχουν και μικρές αλλαγές στο σχεδιασμό του αν και γενικά οι χαράκτες επέμειναν στην αρχική σύλληψη.
Η μεγάλη διαφορά όμως παρατηρείται αφορά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν από την επίσημη σελίδα www.new-europe-banknotes.eu στην οποία η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το νέο χαρτονόμισμα.
Σημειώνεται πως ήδη από τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αποστείλει περισσότερα από 2,8εκατ. φυλλάδια σε αντίστοιχο αριθμό επιχειρήσεων σε χώρες της Ευρωζώνης προκειμένου να είναι πλήρως ενημερωμένοι κατά την...πρώτη εμφάνιση του χαρτονομίσματα στις 25 Νοεμβρίου.

Το νέο χαρτονόμισμα παρουσίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε ειδική εκδήλωση στο Νομισματικό Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας. 
Πηγή:huffingtonpost.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...