27 Νοε 2015

Κατσέλη: Ανοίγει ο δρόμος για άρση των capital controls

Η χώρα μας να βγει το γρηγορότερο δυνατόν από το φαύλο κύκλο της.......
υπερχρέωσης, της ύφεσης, της ανεργίας και της παραγωγικής αποσάθρωσης, ανέφερε η κ. Κατσέλη.

Ανοίγει ο δρόμος για μετάβαση από την ακριβή χρηματοδότηση, μέσω ELA, σε άντληση φθηνότερης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και, σταδιακά, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016, για άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης εκτίμησε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -16,49%, Λούκα Κατσέλη, σε χαιρετισμό της στο πανελλαδικό συνέδριο της ΟΤΟΕ.

Προϋπόθεση για όλα αυτά, βέβαια, είναι η περαιτέρω μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας και η εμπέδωση προσδοκιών επιστροφής σε συνθήκες ομαλότητας και κανονικότητας, πρόσθεσε η κ. Κατσέλη και αναφέρθηκε στις τρεις μεγάλες προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος:

Την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη σταδιακή επάνοδο των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, καθώς και στην εφαρμογή ενός σύγχρονου πλαίσιου εταιρικής διακυβέρνησης.
 
Όλες οι παραπάνω προκλήσεις κατατείνουν σε έναν κεντρικό εθνικό στόχο: Η χώρα μας να βγει το γρηγορότερο δυνατόν από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, της ύφεσης, της ανεργίας και της παραγωγικής αποσάθρωσης, ανέφερε η κ. Κατσέλη.
Πηγή: euro2day.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...