30 Νοε 2015

Στα «σκαριά» 5.000 προσλήψεις μονίμων σε δημοτικές επιχειρήσεις – Σε ποιες ειδικότητες

Πάνω από 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους εκτιμάται πως θα επιφέρει η απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και........
φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ωδεία κ.ά.

Οι ειδικότητες που θα γίνουν οι νέες προσλήψεις είναι οι εξής: Οδηγός απορριμματοφόρου, Εργάτης Καθαριότητας, Βρεφονηπιοκόμος, Βοηθός βρεφονηπιοκόμου, Νηπιαγωγός, Μάγειρας, Χειριστής μηχανημάτων, Τεχνίτης, Εργάτης γενικών καθηκόντων, Καθηγητής Μουσικής, Χορού, Καλλιτεχνικών κ.ά.

Οι προσλήψεις θα υπόκεινται σε περιορισμούς, αφού θα συνδέονται με τα έσοδα που εισπράττει ο κάθε δήμος, με όριο συγκεκριμένο ποσοστό-πλαφόν, που θα συμφωνηθεί με το υπουργείο.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, βάσει του σχεδιασμού που εξετάζει το υπουργείο, κάθε ένας οργανισμός, εν προκειμένω Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα έχει την ανεξαρτησία να προβαίνει σε προσλήψεις, με συγκεκριμένο περιορισμό: ο συνολικός προϋπολογισμός των προσλήψεων που θα προγραμματίζει δεν θα ξεπερνά ένα ποσοστό-πλαφόν επί των κερδών του (π.χ. ένα 10%), που θα έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο. Στόχος είναι η ποσοτική όσο και η ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού συγκεκριμένων οργανισμών.

Όποιες προσλήψεις δρομολογηθούν, θα έχουν στοχευμένο χαρακτήρα, ώστε να καλύψουν κρίσιμα κενά. Προφανώς και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί προσωπικό με αυξημένα προσόντα και επιστημονική εξειδίκευση.

Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αφορά έως και την ικανοποίηση χαμηλότερων αναγκών στελέχωσης, ίσως και εποχικού χαρακτήρα. Επομένως, θα ποικίλλουν οι εργασιακές σχέσεις στις συγκεκριμένες προσλήψεις: Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) κοκ.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να απελευθερωθούν οι προσλήψεις και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου που είναι κερδοφόρα και μπορούν να χρηματοδοτήσουν από τα κέρδη τους την πρόσληψη νέου προσωπικού. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης έχει αναφέρει στο παρελθόν το παράδειγμα του ΕΟΦ σημειώνοντας ότι στον βαθμό που ο οργανισμός παραμείνει κερδοφόρος θα μπορεί να κάνει προσλήψεις υπό προϋποθέσεις.
Πηγή: aftodioikisi.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...