26 Νοε 2015

ΣτΕ: «Όχι» στην ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 70 κλινών στη Μύκονο

Λόγω μη ύπαρξης αναγνωρισμένης οδού
Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Ερμούπολης Σύρου, που προέβλεπε την ανέγερση........
διώροφου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 70 κλινών, με πισίνα και δεξαμενή νερού στην εκτός σχεδίου περιοχή του Αγίου Ιωάννη Διακόφτη της Μυκόνου.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν επέτρεψαν την ανέγερση της εν λόγω ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς δεν προέκυπτε ότι από το ξενοδοχείο διέρχεται αναγνωρισμένος δρόμος με Προεδρικό Διάταγμα.

Ειδικότερα, η ξενοδοχειακή μονάδα επρόκειτο να αναγερθεί σε οικόπεδο 10.107 τ.μ. εκτός εγκεκριμένου σχεδίου, αλλά εντός ζώνης οικιστικού ελέγχου.

Όμως το ΣτΕ, με την υπ’ αριθ. 3965/2015 απόφασή του ακύρωσε την οικοδομική άδεια για την ανέγερση του ξενοδοχείου, καθώς δεν προκύπτει ότι η οδός που διέρχεται μπροστά από την υπό κατασκευή μονάδα, έχει τον χαρακτήρα δημοτικής ή κοινοτικής οδού, όπως απαιτεί η πολεοδομική νομοθεσία, αλλά ούτε προκύπτει ότι έχει αναγνωριστεί με Προεδρικό Διάταγμα ως κυριότερη ή μοναδική οδός.

Παράλληλα, κατά του δικαστές, δεν, προκύπτει ότι έχει αναγνωριστεί νόμιμα η επίμαχος οδός με Προεδρικό Διάταγμα, ως προϋφιστάμενη του 1923 που προέκυψε από ιδιωτική βούληση, όπως απαιτείται από την νομοθεσία, λόγω του χαρακτήρα της Μυκόνου ως προστατευόμενης περιοχής.

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι από δύο βεβαιώσεις του δήμου Μυκόνου προκύπτει, την πρώτη φορά (2008) ότι η επίμαχος υπάρχουσα οδός είναι ασφαλτοστρωμένη και ενώνει μεταξύ τους δυο επαρχιακές οδούς και η δεύτερη (2013) ότι είναι αγροτική οδός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...