29 Νοε 2015

Θα κατάσχεται ό,τι δεν δηλώνεται

Καταθέσεις πίνακες, ρολόγια, κοσμήματα μεγάλης αξίας, κινητά και ακίνητα......
περιουσιακά στοιχεία- ακόμα και άλογα ιππασίας- θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η "Real news" και το capital.gr, σε περίπτωση που οι πολίτες αποκρύψουν στοιχεία και πιαστούν από τις φορολογικές Αρχές, η περιουσία τους θα δεσμεύεται υπέρ του Δημοσίου. Μάλιστα στην περίπτωση που από τον έλεγχο προκύψει ότι έχει αποκτηθεί με εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται, θα κατάσχεται η μη δηλωθείσα περιουσία ή θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, το οποίο θα είναι ίσο με το περιουσιακό στοιχείο που δεν δηλώθηκε.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ψήφιση του και ως τον Σεπτέμβριο του 2016, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική φόρμα με όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2017 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα υποβάλλεται παράλληλα με τις φορολογικές δηλώσεις.   

Τι μπαίνει στο στόχαστρο
Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να δηλώνονται ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αυτοκίνητα, δίκυκλα, αεροσκάφη, μετοχές, καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού, σκάφη αναψυχής, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, κοσμήματα, συλλογές σπάνιων αντικειμένων ( αρχικά, όσα είναι ασφαλισμένα για να μπορεί να πιστοποιηθεί η αξία τους), τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς και άλογα. Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να γνωστοποιήσουν αν διαθέτουν θυρίδες, χωρίς όμως να δηλώσουν το περιεχόμενο τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...