22 Νοε 2015

Συναγερμός στο Βέλγιο: Επιχείρηση της αστυνομίας στην Γκραν Πλας

Άγνωστο αν σχετίζεται με τις έρευνες για τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ
Η αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμoυς στην περιοχή Grote Markt και δεν επιτρέπει σε ενοίκους ξενοδοχείων και εστιατορίων να βγουν στο δρόμο - Παραμένουν σε «κόκκινο» συναγερμό.......
οι Βρυξέλλες, κλειστό το μετρό και τα σχολεία τη Δευτέρα

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία λεπτά στις Βρυξέλλες καθώς, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας κοντά στην Γκραν Πλας την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμους στην περιοχή Grote Markt και δεν επιτρέπει σε ενοίκους ξενοδοχείων και πελάτες εστιατορίων να βγουν στο δρόμο.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν η επιχείρηση αυτή σχετίζεται με τις έρευνες για τον εντοπισμό του Σαλάχ Αμπντεσλάμ ή αν σχετίζεται με κάποια απειλή για βόμβα.


Παραμένουν σε «κόκκινο» συναγερμό οι Βρυξέλλες: Κλειστό το μετρό και τα σχολεία τη Δευτέρα Σε «κόκκινο» συναγερμό για τουλάχιστον άλλο ένα 24ωρο θα παραμείνουν οι Βρυξέλλες όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.
Μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Βελγίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο στην περιφέρεια των Βρυξελλών, όπως και τα πανεπιστήμια, μια απόφαση «ιστορική» όπως τη χαρακτηρίζουν τα βελγικά μέσα επικοινωνίας. Το μετρό δε θα ανοίξει ούτε αύριο, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες σε επαγρύπνηση.

Νέα αξιολόγηση της επικινδυνότητας θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Σ. Μισέλ ανέφερε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Βελγίου δε συνέστησε τη λήψη περαιτέρω μέτρων, από αυτά που ισχύουν για την πόλη. «Υπολογίζουμε ότι τα εν λόγω μέτρα θα δυσκολέψουν την οικονομική και επαγγελματική ζωή της πόλης», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός πριν από λίγο.

«Κάνουμε τα πάντα για την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς το γρηγορότερο δυνατό», είπε και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος παραμένει σοβαρός και άμεσος».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου είχε αποκαλύψει πως η απειλή που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα της χώρας είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του φυγά τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Ο Γιαν Γιαμπόν τόνισε ότι ακόμα κι αν συλληφθεί ο φυγάς τζιχαντιστής, ο κίνδυνος δεν θα έχει παρέλθει: «Οι έρευνες στις Βρυξέλλες αφορούν σε διαφόρους υπόπτους και γι' αυτό έχουμε εφαρμόσει τόσο εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας. Παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό με λεπτό. Δεν υπάρχει λόγος να το κρύβουμε. Υπάρχει μία πραγματική απειλή αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε μέρα και νύχτα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο Βέλγος υπουργός.

Η απειλή για τις Βρυξέλλες είναι ακόμα πολύ σοβαρή, επισήμανε και ο δήμαρχος του Σάερμπεκ, στο συγκρότημα των Βρυξελλών, κάνοντας λόγο για «δύο τρομοκράτες στην ευρύτερη περιοχή που μπορούν να διαπράξουν πολύ επικίνδυνες πράξεις». Όπως τόνισε, η πόλη πρέπει προσπαθήσει να προλάβουμε τυχόν χτυπήματα και τις δραματικές συνέπειές τους. «Όσο υπάρχει ακόμα απειλή, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή» συμπλήρωσε.
Πηγή: protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...