26 Νοε 2015

Προχωράει το Basketball Champions League

Οι διεργασίες για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ συνεχίζονται σε γοργούς ρυθμούς και η FIBA.....
ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες πως το πλάνο δημιουργίας του Champions League στο μπάσκετ θα προχωρήσει κανονικά!

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από την FIBA για το αποτέλεσμα της σημερινής (26/11) συνάντησης στη Ρώμη με τις ομοσπονδίες της Ιταλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Τουρκίας, Γαλλίας και Γερμανίας, οι διεργασίες για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ συνεχίζονται σε γοργούς ρυθμούς.

Σήμερα, λοιπόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε τις άνωθεν ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ότι το σχέδιο της δημιουργίας του Basketball Champions League θα προχωρήσει κανονικά από τη νέα σεζόν, κάνοντας επίσημη τη ρήξη με την Euroleague Basketball και τα πλάνα της περί δημιουργίας ενός υπερεθνικού υπερ-πρωταθλήματος που θα δεσμεύει 11 ομάδες top επιπέδου για τα επόμενα 10 χρόνια!

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της Ρωσίας (σ.σ. η ΤΣΣΚΑ έχει "δεσμευτεί στην Euroleague) ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στις 10 Δεκεμβρίου όπου θα δώσουν το "παρών" ομοσπονδίες, ομάδες και εγχώριες λίγκες ώστε να ξεκαθαρίσει ποιοι σύλλογοι θα συμμετάσχουν στη νέα διοργάνωση.

Παρεμπιπτόντως, οι ομάδες που θα προτιμήσουν να συμπορευτούν με την Euroleague Basketball και να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της Euroleague και του Eurocup κινδυνεύουν με διαγραφή από τα εθνικά τους πρωταθλήματα που διεξάγονται υπό την αιγίδα της FIBA!

Θυμίζουμε πως οι 11 ομάδες που συγκροτούν και τον ισχυρό πυρήνα της Euroleague καθώς έχουν συμβόλαιο τύπου Α και συμφώνησαν σε ένα νέο μοντέλο της Euroleague (και, συγχρόνωνς, ένα μαραθώνιο 30 αγωνιστικών) είναι οι Ολυμπιακός, Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχα, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενέρ, Λαμποράλ, Μακάμπι, Ρεάλ και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Στο μεταξύ ο Παναθηναϊκός τηρεί στάση αναμονής, με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Τάκη Μπαλτάκο, να εξηγεί πρόσφατα πως: "Mας ζητήθηκε να υπογράψουμε ένα δεκαετές συμβόλαιο, κάτι που είναι μεγάλη δέσμευση για τον σύλλογο και υπάρχει ποινή 10 εκατομμυρίων ευρώ αν κάποιος αλλάξει γνώμη και θέλει να σπάσει το συμβόλαιο. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση σε ένα πρωινό. Μιλώ μόνο για τον Παναθηναϊκό, επομένως δεν μπορώ να πω γιατί οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες και ο Ολυμπιακός υπέγραψαν".

Σε αυτή τη διοργάνωση, η Euroleague Basketball μαζί με την ΙΜG θα έχουν την εμπορική διαχείριση, το μάνατζμεντ αλλά και τα δικαιώματα σε μάρκετινγκ και media.

Από την άλλη πλευρά, η Μάλαγα είναι η μοναδική ομάδα που, μέχρι στιγμής, έχει εκφραστεί ανοιχτα στο ενδεχόμενο συμμετοχής στο Basketball Champions League αφού τα πλάνα του Τζόρντι Μπερτομέου δεν υπολογίζουν άλλη ισπανική ομάδα στην νέα Euroleague πλην των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Λαμποράλ Κούτσα.

Μόλις χθες ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ, Εργκίν Αταμάν, σχολίασε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα με την ΑΕΚ πως: "Η Euroleague πρέπει να αλλάξει το σκεπτικό περί δημιουργίας κλειστής λίγκας στην Ευρώπη! Διότι περί κλειστής λίγκας πρόκειται. Δεν είναι δίκαιο για τις υπόλοιπες ομάδες. Ειδικά για οργανισμούς που παλεύουν και διεκδικούν το πρωτάθλημα στις χώρες τους. Πως μπορείς να αφήσεις έξω τις ομάδες που παλεύουν για τίτλο στις λίγκες τους; Η Euroleague δεν τις λαμβάνει υπόψη και δίνει μεγάλα συμβόλαια για 10 χρόνια σε 11 ομάδες! Πως γίνεται αυτές οι 11 ομάδες να παίξουν στην Euroleague αν τερματίσουν στην 7η ή την 8η θέση στα πρωταθλήματά τους".

Προχωράμε, δηλαδή, σε ό,τι είχε συμβεί τη σεζόν 2000-01, όταν η FIBA είχε διοργανώσει την Suproleague & η ULEB την Euroleague
Πηγή: sport24.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...