11 Απρ 2016

Στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Συνεχίζει τις επαφές του στις ΗΠΑ, για την προώθηση των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τα νησιά........
Την μεγαλειώδη παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν, την Κυριακή 10 Απριλίου, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας, στη Νέα Υόρκη, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Τελετάρχες ήταν ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, ο Εθνοφρουρός Άλεκ Σκαρλάτος, ο βουλευτής του Μέριλαντ, Τζον Σαρμπάνης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επιχειρηματίας, Δρ. Σπύρος Σπυρέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι η μεγαλύτερη εκτός Ελλάδος και αποτελεί ιστορικό θεσμό που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1893, όταν κυμάτισε για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο της πόλης.
Της παρέλασης προηγήθηκαν Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την εθνική επέτειο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, παρουσία αγήματος της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς και η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Νέας Υόρκης, που διοργάνωσε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παρακάθησε σε επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στο ξενοδοχείο “Hilton” και το πρωί της Κυριακής, πριν την έναρξη της παρέλασης, στην καθιερωμένη δεξίωση στο ξενοδοχείο “Plaza” με τους χαιρετισμούς των επισήμων από τη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζημάρκος, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την ομογένεια «Μία δεύτερη Ελλάδα βρίσκεται εδώ, μεγάλη, ζεστή, με παραδόσεις, με πίστη και αισιοδοξία» δήλωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «οι Έλληνες, όλοι μαζί, ενωμένοι, στηριζόμενοι στις διαχρονικές αρχές και τις αξίες του ελληνισμού, που τόσο ζωντανές κρατούν οι Έλληνες της Διασποράς, παρά τις δυσκολίες, θα καταφέρουν να βρουν το δρόμο προς το φως».

Στο πλαίσιο των επαφών του στις ΗΠΑ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο . Η συνάντηση έγινε την περασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου, στην κατοικία του Δημάρχου Νέας Υόρκης, στο Gracie Mansion, σε δεξίωση που παρέθεσε, προς τιμήν της Ομογένειας.
Συναντήθηκε επίσης με την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη κ. Αικατερίνη Μπούρα, στο γραφείο της στη Νέα Υόρκη. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν το προσφυγικό ζήτημα και η στάση της διεθνούς κοινότητας, σε επίπεδο πρωτοβουλιών απέναντι σε αυτό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...