4 Φεβ 2016

Κρήτη και Δωδεκάνησα επιλέγουν Ρώσοι tour operator

Συνάντηση είχαν στο υπουργείο Τουρισμού με την υπουργό, κα. Έλενα Κουντουρά και τον γ.γ. του Ε.Ο.Τ., κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, με κορυφαία στελέχη.........
των μεγαλύτερων ρωσικών τουριστικών οργανισμών Tez tour, Coral, Pegas Travel και Anex Tour, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου.
Στις τέσσερεις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων ρωσικών τουριστικών οργανισμών Tez tour, Coral, Pegas Travel και Anex Tour, έγινε ενημέρωση από τους tour operators για το φετινό σχεδιασμό τους, σχετικά με τη ροή των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα και την Κρήτη και εξετάστηκε το πλαίσιο της συνεργασίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η δυναμική που έχει αναπτυχθεί για τον εισερχόμενο τουρισμό από την Ρωσία στην Ελλάδα.

Μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν ήταν το θέμα της Visa, σχετικά με την επίλυση του οποίου η Υπουργός διαβεβαίωσε πως θα δημιουργηθούν άμεσα Visa centers και θα γίνει περαιτέρω στελέχωση των προξενείων.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέσω προγραμματισμού επιπλέον αεροπορικών πτήσεων τον Απρίλιο, το Μάιο και τον Οκτώβριο, η μέγιστη επικοινωνιακή αξιοποίηση του Έτους Ελλάδας –Ρωσίας, η συνεργασία με τον ΕΟΤ σε στοχευμένες και από κοινού δράσεις προβολής, καθώς και η ανάπτυξη του Θρησκευτικού και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων ρωσικών οργανισμών εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στη Ρωσία λόγω της υποτίμησης του ρουβλιού, η οποία καθιστά ακριβότερη την επίσκεψη των Ρώσων τουριστών στις χώρες της Ευρώπης και τους στρέφει στον εσωτερικό τουρισμό, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κριμαίας και της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο, εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα οι πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς και εκφράστηκε η βούλησή τους για συνεργασία, με στοχευμένες δράσεις προκειμένου να υποστηριχτεί κάθε υγιής και γόνιμη δραστηριότητα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...